Στον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα καταλόγισε τις ευθύνες για το οικονομικό κραχ του κόμματος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Talk Radio.

Σε ερώτηση για το εάν ο κ. Τσίπρας γνώριζε την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «προφανώς, γιατί υπήρξε Πρόεδρος 15 χρόνια του κόμματος» λέγοντας πώς «ό,τι διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε στα συλλογικά μας όργανα είναι, γιατί υπήρξε προϊόν μιας ηγεσίας 15 χρόνων».

«Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα και το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είχαν όλοι γνώση για τα ζητήματα του κόμματος».

Για να προσθέσει: «Μέσα σε αυτά και τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος και αυτό είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου».

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε ότι «έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα (σε προμηθευτές) πέρυσι στις εκλογές και μάλιστα μεταξύ των δύο εκλογών όπου ήταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο και αναγκαζόμαστε αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Αντίστοιχα, «η διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή δεν συνάδει με την κουλτούρα της Αυγής και αυτή η σύμβαση σταμάτησε την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών» και «προφανώς αυτή τη σύμβαση την σύναψε όποιος είχε δικαίωμα να την συνάψει πριν γίνω εγώ Πρόεδρος».

«Είναι γνωστά σε όλους και στην προηγούμενη ηγεσία αυτά τα ζητήματα», υπογράμμισε ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «το μόνο που είναι έντιμο είναι να υπάρξει στήριξη στην σημερινή ηγεσία».

Για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρέη των κομματικών ΜΜΕ, ανέφερε ότι «υπάρχει διοίκηση των δύο αυτών εταιρειών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διοίκηση αυτών των εταιρειών» και πρόσθεσε ότι «οι ευθύνες όσες υπάρχουν θα αναληφθούν από τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή».

Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «η οικονομική επιτροπή που έχουμε συγκροτήσει, τα αναλύει όλα» και προανήγγειλε ότι «την απόφαση των πόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα την πάρει η Πολιτική Γραμματεία στην επόμενη συνεδρίασή της».

Κασσελάκης: Να αναλύσει ο Τσίπρας τα λάθη της κυβέρνησής του

Σε ερώτηση ακροατή για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι «δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επ’ αυτού. Δεν ξεχνώ τίποτα», τονίζοντας ότι «είναι καλό να αφήσουμε τις κομματικές προπαγάνδες και επαναλήψεις», για να συμπληρώσει ότι «όσα λάθη έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί, οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως Πρόεδρος».

Κασσελάκης για Σπίρτζη: Ας κάνει κριτική και στον κ. Μητσοτάκη

«Αρχικά, υπάρχουν καταστατικές και συλλογικές διαδικασίες για τέτοια ζητήματα και κάθε μέλος ή ομάδα μελών μπορεί να προβεί σε όποια στην επιτροπή δεοντολογίας που λειτουργεί με το σημερινό καθεστώς και θα εξεταστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «θα σεβαστώ απόλυτα την απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας και θα παρότρυνα τον κ. Σπίρτζη να κάνει με την ίδια θέρμη κριτική στον κ. Μητσοτάκη. Άρα, το να σχολιάζεις απέξω οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει το να βοηθά από μέσα είναι το δύσκολο, η μπάλα από μέσα παίζεται».

Παράλληλα, ως προς την προσφώνηση «Πρόεδρε» αντί του «Στέφανε» που ζήτησε από τον κ. Σπίρτζη, τόνισε με νόημα ότι «η οικειότητα και η εμπιστοσύνη χτίζεται με πράξεις» προσθέτοντας ότι «όποιο στέλεχος του κόμματος επιθυμεί να με δει και να συνεισφέρει».

Διαβάστε ακόμη: