Διασώστες κατάφεραν να σώσουν γαϊδουράκια που είχαν εγκλωβιστεί σε απόκρημνη παραλία στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γαϊδουράκια ξέφυγαν από την περιοχή που βρίσκονταν και βρέθηκαν σε γκρεμώδη παραλία, χωρίς να μπορούν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής από την στεριά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν.

Για καλή τους τύχη από το σημείο περνούσαν ψαράδες, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν τα γαϊδουράκια και κάλεσαν αμέσως την Πυροσβεστική.

Κάρπαθος: Τρεις ώρες κράτησε η επιχείρηση διάσωσης

Σε μία επιχείρηση διάσωσης που κράτησε τρεις ώρες, πυροσβέστες και εθελοντής με τη βοήθεια σκάφους ιδιώτη προσέγγισαν τα γαϊδουράκια, τους φόρεσαν σωσίβια και κατάφεραν να τα βγάλουν στην ακτή.

Όπως είπε στο MEGA ο Νικόλαος Παραγυιός, επικεφαλής αξιωματικός πυροσβέστης, οι πυροσβέστες και οι διασώστες κατάφεραν να μεταφέρουν τα γαϊδουράκια σε μία διπλανή παραλία που ήταν προσβάσιμη στους ιδιοκτήτες τους για να τα παραλάβουν.

«Σε κάποιες περιοχές αφήνουν ελεύθερα τα γαϊδουράκια. Αυτά ξέφυγαν από τη συγκεκριμένη περιοχή και κατέβηκαν κάτω στην παραλία, η οποία είναι πολύ απόκρημνη και δεν υπήρχε άλλη διέξοδος διαφυγής, με αποτέλεσμα να μείνουν εκεί. Μιλάμε για γκρεμό», δήλωσε.

Τα γαϊδουράκια παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και πληροφορίες αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε ακόμη: