Έξι πρώην μοντέλα, ανάμεσά τους και η «Αγρια Ορχιδέα», Κάρε Ότις, σπάνε τη σιωπή τους κατηγορώντας τον πρώην σύζυγο της Λίντα Εβαγκελίστα, για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, με τα φώτα να είναι σήμερα στραμμένα στο Παρίσι.

Τα πρώην μοντέλα ετοιμάζονται να καταθέσουν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα εναντίον του Ζεράλντ Μαρί, πρώην επικεφαλής του πρακτορείου στην Ευρώπη, την ώρα που μεγάλα ονόματα από το χώρο της μόδας όπως οι Κάρλα Μπρούνι και Πολίνα Πορίτσκοβα, δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους. Οι έξι πανέμορφες γυναίκες έφτιαξαν βαλίτσες για την «πόλη του φωτός» – όχι για να περπατήσουν στην πασαρέλα αλλά και να καταθέσουν στις αστυνομικές αρχές των Παρισίων, σχολιάζουν οι New York Times.

Κάρε Ότις: Τα χειρότερα μου χρόνια

Η Carré Sutton, που έγινε διάσημη ως μοντέλο και ηθοποιός στις δεκαετίες ’80 και ’90 με το όνομα Carré Otis, κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην επικεφαλής του Elite Model Management, Gérald Marie, υποστηρίζοντας πως την βίαζε επανειλημμένα σε ηλικία 17 ετών. Σε βάρος του Gérald Marie, πρώην συζύγου της Linda Evangelista, που διατέλεσε επικεφαλής του πρακτορείου μοντέλων Elite Model Management στην Ευρώπη, διεξάγεται αστυνομική έρευνα στη Γαλλία, σύμφωνα με τους New York Times.

Από την έρευνα έχουν προκύψει ήδη καταγγελίες από τουλάχιστον 11 γυναίκες, που τον κατηγορούν για σεξουαλικά παραπτώματα και επιθέσεις.

Η Carré Sutton, η οποία έχει αναφερθεί ξανά στην συμπεριφορά του Gérald Marie, σπάζοντας την σιωπή της στο βιβλίο «Beauty Disrupted» το 2011, φέρεται να κανόνισε να μιλήσει με τις γαλλικές αρχές τον Σεπτέμβριο.  Ωστόσο, η μήνυσή της είναι ξεχωριστή από την έρευνα των γαλλικών αρχών. Σύμφωνα με τη μήνυση, που το πρώην μοντέλο κατέθεσε σε δικαστήριο του Μανχάταν, ο Gérald Marie ανάγκασε την τότε ανήλικη Sutton να ζήσει μαζί του, στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, όσο εκείνη υποτίθεται πως ταξίδευε στο εξωτερικό για δουλειά.

Κάρε Ότις: Ήταν ξεκάθαρο θα έχανα τη δουλειά μου 

Το διαμέρισμα μοιραζόταν τότε με την με την Linda Evangelista. Όπως λέει, ο Marie την κακοποιούσε σεξουαλικά κάθε φορά που η Evangelista έφευγε από το διαμέρισμα που μοιράζονταν οι τρεις τους. Η Linda Evangelista παρέμεινε παντρεμένη με τον Gérald Marie από το 1987 μέχρι το 1993.

«Κάθε φορά που [η Linda Evangelista] έφευγε από το διαμέρισμα, [ο Gérald Marie] είχε την απαίτηση από την ενάγουσα να τον αφήνει να τη βιάζει, κάτι που έκανε επανειλημμένα μέσα σε διάστημα μερικών μηνών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στα δικαστικά έγγραφα. Στο Παρίσι, όπως ισχυρίζεται η ίδια, της επιτέθηκε σεξουαλικά πολλαπλές φορές, ενώ την «προωθούσε» επίσης σε «άλλους πλούσιους άντρες σε όλη την Ευρώπη».  «Γινόταν ολοένα και ξεκάθαρο πως αν αντιδρούσα, δεν θα είχα δουλειά», σημείωσε η Sutton, μιλώντας στους Times, ενώ στην μήνυση κατονομάζει επίσης την Trudy Tapscott, πρώην στέλεχος του πρακτορείου Elite και μανατζέρ της, της οποίας «η αμέλεια επέτρεπε την εκμετάλλευση και την κακοποίηση από τον Marie».

Ένας ισχυρός άνδρας στο χώρο της μόδας 

Ο Μαρί ήταν επί τρεις δεκαετίες ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στη βιομηχανία της μόδας. Μετά τον χωρισμό του από τη Λίντα Εβαντζελίστα, εγκαταστάθηκε στην Ίμπιζα.

Ένα χρόνο αφότου οι εισαγγελείς στη Γαλλία ξεκίνησαν έρευνα για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση #Metoo τη δεκαετία του 1980 και του ’90, σήμερα κάνουν την εμφάνισή τους ισχυρές «φωνές» για να υποστηρίξουν τα φερόμενα ως θύματα του Μαρί.

Απαιτώντας μια πιο αυστηρή εργασιακή ρύθμιση για την προστασία των νέων μοντέλων των οποίων η εργασία μπορεί να τους απομακρύνει από την οικία τους, η Κάρλα Μπρούνι, πρώην «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας έσπευσε να δηλώσει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

«Αρκετά σημαίνει αρκετά – στέκομαι στο πλευρό της Καρέ Σάτον και των άλλων πρώην μοντέλων που κατηγορούν τον Ζεράρ Μαρί ότι ασέλγησε σε βάρος τους την ώρα που μεταβαίνουν στο Παρίσι για να καταθέσουν εναντίον του», δήλωσε η Κάρλα Μπρούνι, ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της δεκαετίας του ’90 και σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί. Η Κάρε Οτις ηγείται της ομάδας γυναικών που καταθέτουν στο Παρίσι.