Σε μια ανάρτηση προχώρησε στο Facebook ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη και την έναρξη κατασκευής της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης. Στην ανάρτηση μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καραγιάννης έγραψε: «Η στήριξη της Θράκης αποτελεί εθνικό καθήκον και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης».

«Από την Κομοτηνή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στείλαμε μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης μιλώντας για όλα όσα γίνονται στην περιοχή. Πυλώνας μας ο σιδηρόδρομος.

Το γρήγορο, ασφαλές και φιλοπεριβαλλοντικό αυτό μέσο θα αλλάξει όλο τον χάρτη των μετακινήσεων, τον τρόπο που η αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα και ολόκληρη η περιοχή. Κάνουμε, λοιπόν, πράξη την Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία με δύο έργα σχεδόν 3,3 δισ. ευρώ που θα συνδέσουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με τη Μαύρη Θάλασσα.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε το τμήμα Στρυμώνας – Αλεξανδρούπολη ενώ επιβατικές και εμπορικές μεταφορές μπαίνουν σε μία νέα εποχή με αυτά τα έργα που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από τα τέλη του έτους με αρχές του 2024. Μάλιστα, η ίδια η περίοδος της κατασκευής θα δημιουργήσει ένα οικονομικό μικροκλίμα με τις επενδύσεις που θα κατευθυνθούν στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, μεταξύ άλλων παρέθεσε στην ανάρτησή του ως έργα που είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, τον οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης, το τμήμα Κρηνίδες – Σταυρός του κάθετου άξονα της Εγνατίας στις περιοχές Σέρρες – Δράμα – Καβάλα.

Ακόμη, και τις μελέτες στα δύο τμήματα από τη Δράμα ως τις Κρηνίδες, μαζί με το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το τμήμα Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, την ανατολική παράκαμψη της Ξάνθης, το Φράγμα Δερείου, όπως και την Περιμετρική Οδό Καβάλας.

Διαβάστε ακόμη: