Την Πέμπτη, ο γνωστός κι ως Ye ράπερ πόσταρε μήνυμα με αποδέκτη τον Άρι Εμάνουελ, τον διευθύνοντα σύμβολο του πρακτορείου μέσων ενημέρωσης Endeavor, ο οποίος είχε καλέσει επιχειρηματίες και εταιρείες να διακόψουν τις επιχειρηματικές σχέσεις τους με τον ράπερ, μετά το μπαράζ δηλώσεων μίσους για τον εβραϊκό λαό.

«Άρι Εμάνουελ, έχασα δύο δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα και είμαι ακόμη ζωντανός» έγραψε ο Γουέστ στο Instagram -το οποίο επανήλθε μετά το μπλοκάρισμα λόγω των συγκεκριμένων αναρτήσεων- προσθέτοντας «αυτή είναι μια κουβέντα αγάπης. Σε αγαπώ ακόμη. Ο θεός σε αγαπά ακόμη. Δεν είναι τα λεφτά που με κάνουν. Είναι οι άνθρωποι».

Σημειώνεται πως σε άρθρο του στους Financial Times, ο Εμάνουελ είχε γράψει, μεταξύ άλλων, πως «δε θα πρέπει να υπάρξει ανοχή πουθενά ως προς τον αντισημιτισμό του Γουέστ. Είναι μια στιγμή στην ιστορία όπου διακυβεύονται πολλά και το να είναι κανείς ανοιχτός στις αξίες μας, είναι σημαντικό».

Adidas, Balenciaga, Gap είναι μερικοί από τους γίγαντες ένδυσης που διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον Γουέστ. Το ίδιο έκανε και το πρακτορείο ταλέντων CAA, αλλά και η αμερικανική Vogue.

Μάλιστα, καθώς η συμφωνία μόνο με το αθλητικό brand Adidas ήταν εκτιμώμενου ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Αμερικανός ράπερ φέρεται να έχει χάσει πλέον το καθεστώς δισεκατομμυριούχου.

Από την Τρίτη ο Ye δεν εμφανιζόταν πλέον στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, καθώς τα brands που έπαψαν να συνεργάζονται με τον μεγιστάνα πολλαπλασιάστηκαν.

Διαβάστε ακόμη: