Φορτηγό που μετέφερε περισσότερες από 150.000 ντομάτες εξετράπη της πορείας του, με συνέπεια το φορτίο να χυθεί στην άσφαλτο και να προκληθούν συγκρούσεις ανάμεσα σε επτά αυτοκίνητα.

Από τη σύγκρουση, τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, ενώ και ο τέταρτος νοσηλεύεται, έχοντας υποστεί κάταγμα στο πόδι.

Η αρχική σύγκρουση προκάλεσε την παρεκτροπή του φορτηγού με ντομάτες στο κεντρικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου, χύνοντας ντομάτες μεγέθους γροθιάς σε μέρος του αυτοκινητόδρομου, σύμφωνα με αναφορές.

Τα αυτοκίνητα περνούσαν πάνω από τις ντομάτες, δημιουργώντας έναν επικίνδυνο πολτό από χυμό ντομάτας, λάδι και βρωμιά. «Αυτές οι φλούδες ντομάτας, μόλις χτυπήσουν στην άσφαλτο, είναι σαν να περπατάς στον πάγο», ανέφερε ο αξιωματικός, Τζέισον Τάιχαρστ, μιλώντας στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Τα συνεργεία καθαρισμού έσπευσαν στο σημείο και έλαβαν αμέσως… δράση, προκειμένου να καθαρίσουν το οδόστρωμα και ο δρόμος άνοιξε ξανά, έπειτα από αρκετές ώρες.

Το Γκόλντεν Στέιτ παράγει περισσότερο από το 90% των επεξεργασμένων ντοματών της χώρας και σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας επεξεργασμένης ντομάτας, σύμφωνα με την Ένωση Καλλιεργητών της Καλιφόρνια.

Διαβάστε ακόμη:

«Η εποχή της αφθονίας τελείωσε»

Μητσοτάκης: «Σε 9 μήνες οι εκλογές» – Όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο

Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις, «ανοιχτό» το σενάριο για νέα παράταση