Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους κτηνοτρόφους και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τα αμνοερίφια που εντάχθηκαν στο «Καλάθι του Πάσχα».

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το αρνί φεύγει από τη Νάξο κοστολογημένο στα 10,20 ευρώ, διατυπώνοντας την άποψη πως δεν μπορεί να ενταχθεί στο «Καλάθι του Πάσχα».

Σε ερώτηση για το αν ο καταναλωτής μπορεί να φάει αρνί από το «Καλάθι του Πάσχα», ο κ. Καπούνης απάντησε ότι, «μπορεί να φάει βιομηχανοποιημένο αρνί κι όχι αυτό που τρώει εδώ από τον κάμπο» και ζήτησε από το υπουργείο την επιδότηση του σφαγμένου αρνιού κατά 2 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο  κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «στο ‘’Καλάθι’’ πετύχαμε να έχουμε τις τιμές όσο πέρυσι. Στο σούπερ μάρκετ βρίσκουμε ελληνικό αρνί με 9.90 ευρώ. Δώσαμε και ελληνικό αρνί και ελληνικό κατσίκι και εισαγόμενα και σε μία χώρα που έχει πληθωρισμό, καταφέραμε να υπάρχει φθηνό πασχαλινό τραπέζι».

Ο Δ.Καπούνης διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας βάλατε όλους στο ίδιο καλάθι» και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αντέτεινε πως «ο κτηνοτρόφος της Νάξου δεν πουλάει ένα απλό αρνί, αλλά μια διαφορετική ποιότητα. Προφανώς αυτός που πουλάει ένα διαφορετικό αρνί, θα έχει μια διαφορετική ποιότητα».

«Ο καταναλωτής αγοράζει ανάλογα με την τιμή κι όχι με την ποιότητα» απάντησε ο πρόεδρος για να του απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης «όσο θέλει πουλάει ο καθένας κι ο καταναλωτής αγοράζει ό,τι θέλει».

«Ο κάθε καταναλωτής αγοράζει ανάλογα με το πορτοφόλι του. Αυτό που εμείς καταφέραμε, είναι να κρατήσουμε το 40% πάνω στο πασχαλινό τραπέζι», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

«Ήρθατε κάτω να δείτε τα κόστη στα καύσιμα, στα φυτοφάρμακα, στις τροφές», είπε ο Δ.Καπούνης, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά πως η κυβέρνηση έδωσε επιδότηση στο πετρέλαιο και τις τροφές, καθώς και φοροαπαλλαγές στους αγρότες.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης, ανέφερε πως η τιμή για το αρνάκι γάλακτος είναι στα 13,50 ευρώ και εξήγησε πως, «όλα τα αρνιά δεν είναι ίδια, κάθε ποιότητα έχει άλλη τιμή. Ή θα έχει χαμηλότερη ποιότητα ή θα έχει χασούρα».

Διαβάστε περισσότερα