Δύσκολα τα πράγματα για ένα στέλεχος της ΝΔ και για ένα ακόμα κυβερνητικό αξιωματούχο, αμφότεροι καίγονται από τα πορίσματα των αρχών για την υπόθεση της διαρροής των email στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, τα πορίσματα εμπεριέχουν και μαρτυρίες του αποπεμφθέντα γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Νίκου Θεοδωρόπουλου τα οποία εμπλέκουν πρόσωπα συγκεκριμένα και βάζουν στο κάδρο την ίδια τη ΝΔ.

Ουσιαστικά, αδυνατίζουν την εμπλοκή των υπηρεσιακών στο υπουργείο Εσωτερικών και στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα στη ΝΔ.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, τα πρόσωπα αυτά καταλαμβάνουν σοβαρές θέσεις στο οργανόγραμμα ενώ και ο κυβερνητικός αξιωματούχος συνδέεται με αυτά τα πρόσωπα με πολύχρονη φιλία.

Άλλες πληροφορίες για ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις λίστες, είναι ότι ψίθυροι για τον συγκεκριμένο είχαν φτάσει και στο Μαξίμου και γι’ αυτό, όπως λένε, δεν προχώρησε η υπουργοποίησή του, την οποία είχε και σίγουρη.

Ο άλλος, ο κυβερνητικός αξιωματούχος είναι γνωστό σε αρκετούς, ότι θέλει κατά κάποιο τρόπο να έχει λόγο για ότι γίνεται στο κόμμα. Και κυρίως να μαζεύει συμμάχους για τους δικούς του λόγους.

Γίνεται, επίσης, ξεκάθαρο ότι οι λίστες των ομογενών είχαν γίνει ουσιαστικά κομφετί μέσα σε συγκεκριμένα γραφεία της Πειραιώς και τις είχαν και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την πλήρωσε διότι έστειλε αμέσως μετά τις υπηρεσίες του υπουργείου στα ίδια email που είχε στείλει και το υπουργείο. Αυτή η ακόρεστη δίψα της για να βγει την εξέθεσε.

Όμως, οι πηγές λένε ότι και άλλα πρόσωπα είχαν τις λίστες της απλά επέδειξαν σωφροσύνη να στείλουν αργότερα.

Βέβαια, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, κόπηκαν τα email. Όλα αυτά έχουν φτάσει στα αυτιά γνωστών προσώπων στο Μαξίμου, που έχουν ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, όμως, αυτή την στιγμή στην επικαιρότητα παίζουν άλλα θέματα.

Όμως, η βαλίτσα δεν θα πάει μακριά. Κάποια στιγμή θα βγουν τα ονόματα των εμπλεκομένων. Και όπως έλεγε και παλιός κοινοβουλευτικός «ο Νικολάκης μίλησε με ονόματα»… Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

Διαβάστε ακόμη