Ολοκληρώνονται, σύμφωνα με τις ενδείξεις οι Αλκυονίδες ημέρες και ο καιρός θα έχει από το τέλος της εβδομάδας και την επομένη μεγάλη αλλαγή. Ο υδράργυρος θα πέσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και θα έρθουν βροχές και βαρομετρικό χαμηλό κυρίως από τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Διάφοροι μετεωρολόγοι αναλύουν τα καιρικά δεδομένα λεπτό προς λεπτό, σε συνδυασμό και με την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου για τα ενδεχομένως έντονα καιρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές. Η Αττική, δεν προβλέπεται να επηρεαστεί από ισχυρά φαινόμενα.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Τελευταία Αλκυονίδα ημέρα το Σάββατο όπου ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

-Την Κυριακή αλλαγή του καιρού κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι τοπικά έντονες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στα πελάγη οι νοτιάδες τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

-Τη Δευτέρα τα φαινόμενα στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη ,το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο οι νοτιάδες πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ».

Διαβάστε ακόμη: