Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά από αξιολόγηση ευρημάτων, πληροφοριών και βεβαίως από τις ανακρίσεις συλληφθέντων έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα τόσο για το πύρινο μέτωπο στον Έβρο όσο και για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα.
Το γεγονός και μόνο ότι στον Έβρο ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές σε 15 διαφορετικά σημεία αποκαλύπτει περίτρανα ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Οι υποψίες στρέφονται στους μετανάστες που βρίσκονταν διάσπαρτοι σε ολόκληρη την περιοχή του Έβρου.
Τα κλιμάκια της ΕΥΠ εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για εμπρησμούς από αμέλεια που προήλθαν από τις φωτιές που ανάβουν οι μετανάστες για να ψήσουν διάφορα φαγητά.
Είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο με πρωταγωνιστές κάποιους που παριστάνουν τους πρόσφυγες αλλά είναι στρατολογημένοι σε διάφορες μυστικές υπηρεσίες.
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η ΜΙΤ εκπαιδεύει διάφορους τζιχαντιστές τους οποίους στη συνέχεια προωθούν στην Ελλάδα με τις ομάδες προσφύγων.
Αυτοί είναι που αναλαμβάνουν τις βρόμικες δουλειές για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Ακόμη και αν συλληφθούν, οι τουρκικές υπηρεσίες έχουν άλλοθι, αφού πρόκειται για Σύριους, Πακιστανούς και Αφγανούς.
Οργή για τους μετανάστες
Στον Έβρο επικρατεί οργή, τόσο για τους μετανάστες που κινούνται παντού ανεξέλεγκτα όσο και για τον κρατικό μηχανισμό που δεν κατάφερε να θωρακίσει μια ακριτική περιοχή η οποία έχει στρατηγική σημασία για την αμυντική θωράκιση της χώρας.
Το κράτος αφήνει ανεξέλεγκτους τους διακινητές, ενώ δεν έχει υλοποιήσει κανένα σχέδιο προκειμένου να απομακρύνει από την περιοχή τις χιλιάδες των μεταναστών που βρίσκουν καταφύγιο στα δάση.
Έπρεπε να γίνει ολοκαύτωμα ολόκληρη η περιοχή για να αποφασίσει το κράτος των Αθηνών να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Εγκληματικές είναι οι ευθύνες και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έχει αφήσει απροστάτευτη την ακριτική αυτή περιοχή που φιλοξενεί στρατόπεδα και εγκαταστάσεις υπερσύγχρονων αμυντικών συστημάτων.
Γράμμα κενό το… άλλοθι
Το άλλοθι που προβάλλει η κυβέρνηση, της δήθεν ασύμμετρης απειλής, είναι φτηνή δικαιολογία.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, του στρατού και τα κλιμάκια της ΕΥΠ, πρέπει να εντοπίζουν και να περνάνε από… ακτινογραφία τις ομάδες των μεταναστών.
Η ενδεχόμενη δράση πρακτόρων είναι κάτι που έπρεπε να είχε προβλεφθεί και να αντιμετωπιστεί.
Οργανωμένο σχέδιο στην Πάρνηθα
Σε εμπρησμούς οφείλεται και η καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα.
Οι συλλήψεις υπόπτων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε υλικό που χρησιμοποιείται σε εμπρησμούς, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.
Βέβαια στην Πάρνηθα δραστηριοποιούνται οικοπεδοφάγοι, αλλά και οι Ρομά οι οποίοι καίνε καλώδια με αποτέλεσμα να ξεσπάνε φωτιές.
Κανείς δεν φρόντισε να επιβάλει τη νομιμότητα σε αυτή την περιοχή.
Το ίδιο συμβαίνει και στον Ασπρόπυργο.
Το κράτος απουσιάζει παντελώς και οι συμμορίες είναι αυτές που επιβάλλουν τον δικό τους νόμο.
Περισσεύει η ανικανότητα
Η πλειοψηφία των πολιτών έχει αντιληφθεί ότι το κράτος είναι ανίκανο να προστατέψει τους πολίτες και τη χώρα.
Γιατί δεν είναι μόνο οι φωτιές.
Όταν στην Εγνατία κάνουν ράλι τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων και μάλιστα στο αντίθετο ρεύμα, και οι αρμόδιοι για την ασφάλεια εδώ και μήνες συσκέπτονται πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Όταν στον Άγιο Παντελεήμονα οι συμμορίες γαζώνουν με αυτόματα μέλη αντίπαλων συμμοριών, τότε δικαιολογημένα οι πολίτες έχουν πάψει να εμπιστεύονται το κράτος.
Στάχτη το αφήγημα και πολιτικές παρενέργειες
Η κοινωνία είναι οργισμένη και με αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά να στηρίξουν μετανάστες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με δακρύβρεχτες ανακοινώσεις κατήγγειλε την κυβέρνηση και τους πολίτες του Έβρου για κακομεταχείριση μεταναστών.
Βέβαια όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι οι αθώοι αυτοί μετανάστες κουβαλούσαν μαζί τους εκρηκτικά, τότε κατάπιαν τη γλώσσα τους.
Οι ακρίτες δεν είναι ακροδεξιοί.
Είναι πατριώτες και δημοκράτες, αλλά ταυτόχρονα και απελπισμένοι, γιατί το κράτος των Αθηνών τούς έχει εγκαταλείψει.
Βέβαια ακραία περιστατικά και καταδικαστέα, όπως επίσης και οι επικίνδυνες υπεραπλουστεύσεις για δήθεν ακροδεξιούς θύλακες στον Έβρο.
Οι φωτιές που κατέκαψαν τη μισή Ελλάδα προκαλούν αναγκαστικά και πολιτικές παρενέργειες.
Το αφήγημα Μητσοτάκη για το λεγόμενο επιτελικό κράτος έγινε στάχτη.
Τώρα στο Μαξίμου αναζητούν νέο αφήγημα ενόψει και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Βέβαια η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πολιτικό πρόβλημα.
Η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά απειλή.
Αυτό που φοβόνται στο Μαξίμου είναι τη λεγόμενη κοινωνική αντιπολίτευση και την οργή του κόσμου.
Η δυσαρέσκεια θρέφει την ακροδεξιά
Η πρώτη δημοσκόπηση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου επικεντρώνεται στο ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο Ηλίας Κασιδιάρης στον Δήμο της Αθήνας.
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η δύναμη της ακροδεξιάς να εκτοξευτεί, με τον κόσμο να στέλνει μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση και στην ανύπαρκτη αντιπολίτευση.
Ο προβληματισμός που επικρατεί στο Μαξίμου έχει σχέση με τη διατήρηση των σχέσεων εμπιστοσύνης της κοινωνίας με την κυβέρνηση.
Γιατί στη χώρα μας έχουμε μάθει να ταυτίζουμε το κράτος με την κυβέρνηση, προφανώς εξαιτίας του πελατειακού συστήματος.
Η κυβέρνηση δεν απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τριγμούς στο άμεσο μέλλον.
Δεν αποκλείεται επίσης το αντιπολιτευτικό κενό να καλυφθεί από κάποιο καινούργιο κόμμα το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Στο Μαξίμου, που για χρόνια είχαν εξασφαλίσει την απόλυτη κυριαρχία προβάλλοντας τον «μπαμπούλα» του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αναζητούν νέα στρατηγική.
Η συρρίκνωση και η διαφαινόμενη πολυδιάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το καθιστά ένα περιθωριακό κόμμα με αυστηρά περιορισμένο ρόλο.