Τα καμπανάκια στην κυβέρνηση για τις διαρροές προς τα δεξιά κόμματα έχουν γίνει καθημερινά με συνέπεια στελέχη της Πειραιώς και του Μαξίμου να προσπαθούν να πάρουν μέτρα πριν είναι αργά.

Αυτό που φτάνει ως πληροφορία από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι ότι έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη δεξαμενή πολιτών που βρίσκονται στην αποχή πλέον και πολλοί από αυτούς καλοβλέπουν τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ήδη μετρήσεις βρίσκουν τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης να φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό.

Αυτό αναλύεται ως εξής: Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει πολύ καλή βάση στην Θεσσαλονίκη και γενικά στην Βόρεια Ελλάδα απ’ όπου κατάγεται.

Έχει επίσης πολύ καλή σχέση με τη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος απ’ όταν είχε συμφωνήσει να μεταπουλάει τα ντόπια προϊόντα τους.

Αυτό που μέχρι πρότινος έλειπε από την φαρέτρα του Βελόπουλου ήταν η παρουσία του στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα.

Όμως και αυτό πλέον έχει αρχίσει να αλλάζει. Το μεταναστευτικό και τα ομόφυλα ζευγάρια έκαναν γνωστή την δυναμική αντιπολίτευση που έκανε ο Κ. Βελόπουλος για το ζήτημα αυτό.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η δήλωση που είπε ότι αν βγει κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια κάτι που θα προσελκύσει αρκετούς που δεν ήθελαν τον συγκεκριμένο νόμο.

Όμως, συντέλεσαν και άλλα γεγονότα που εδραίωσαν τον Βελόπουλο ως αντιπολίτευση προς τα δεξιά της ΝΔ.

Πρώτα απ’ όλα η διάλυση των Σπαρτιατών που θα επικυρωθεί το επόμενο διάστημα όταν θα αποφανθεί το ανώτατο εκλογοδικείο.

Δεύτερον η μη ενεργός δραστηριοποίηση του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ίσως να έχει βοηθήσει και ότι υπάρχει μία συζήτηση μεταξύ βουλευτών των Σπαρτιατών και του Βελόπουλου που μετακινεί ψηφοφόρους προς την μεριά αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, ο Βελόπουλος έχει αναχθεί ως η αντιπολίτευση του Μητσοτάκη στα δεξιά του και η Νέα Δημοκρατία έχει πρόβλημα.

Το μέτωπο με την Εκκλησία αρχίζει και στέλνει κάποιους σε σοβαρή σκέψη να «τιμωρήσουν» τη ΝΔ για την αλαζονεία και την «μεγάλη αυτοπεποίθηση» που δείχνει το Μαξίμου ότι μπορεί να «περνάει ότι νομοσχέδιο θέλει».

Τέλος, πρέπει να πούμε ότι και η ΝΙΚΗ θα ανέβει, έχει καλύτερη σχέση με την εκκλησία και με τις περισσότερες μονές του Αγίου Όρους.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέχρι τις ευρωεκλογές να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό και να διασκεδάσει τις υπόνοιες ότι έχει κεντροαριστερή ατζέντα, αναδεικνύοντας πολύ τα θέματα της τάξης και ασφάλειας, την ατζέντα για το δημογραφικό με το Εθνικό Σχέδιο που θα φέρει η Σοφία Ζαχαράκη ενώ αναζητείται πρόσωπο από την Δεξιά που θα κατεβάσει η ΝΔ για το ευρωψηφοδέλτιο.

Διαβάστε ακόμη: