«Τελικά, είμαστε πολύφερνη νύφη» σχολίασε σκωπτικά από το βήμα της Ολομέλειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο που κλείνοντας την ομιλία του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για τον Κώδικα Θαλάσσιας Πολιτικής, είπε πως «έρχεται η ώρα που μια νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, θα θεσμοθετήσει πάλι ουσιαστικές πολιτικές και για τα νησιά μας» και σε σχόλια βουλευτών που από τα έδρανα τον ρώτησαν για το εάν το ΚΙΝΑΛ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως «εσείς μας ρωτάτε αν θα συνεργαστούμε με την Νέα Δημοκρατία. Και βγαίνει ο Μητσοτάκης προχθές και λέει ότι «εγώ παιδιά, έκανα τον νόμο της απλής αναλογικής για να κάνω δύο εκλογές να πάρω αυτοδυναμία ξανά».

Καμία συνεργασία

Και όμως ρωτάνε εμάς, αν θα συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία. Αδόκιμη ερώτηση και άνευ αντικειμένου, απλά για να γίνεται λόγος. Και έρχονται μετά από την άλλη πλευρά και λένε οι νεοδημοκράτες “εσείς θέλετε να συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ;”. Δεν πάει να λέμε χίλιες φορές την ημέρα ότι έχουμε αυτόνομη πορεία… Σε κορμό κανενός δεν μπαίνουμε προφανώς διότι θεωρούμε ότι έχουμε καλύτερο know how από όλους σας, και από εδώ, και από δω, και από παντού» και έκλεισε το θέμα αυτό λέγοντας «πάει αυτό λοιπόν».