O διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας, Τζέιμι Ντίμον, σκοπεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο μετοχές της JP Morgan, σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης του προσωπικού του χαρτοφυλακίου.

Η πώληση, η πρώτη τέτοιου μεγέθους στην πολυετή θητεία του Ντίμον, θα ξεκινήσει το επόμενο έτος. Με βάση την τρέχουσα αξία των μετοχών, το συνολικό ποσό που μπορεί να αντλήσει ο Ντίμον ανέρχεται σε 141 εκατ. δολάρια.

O διευθύνων σύμβουλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προοπτικές της τράπεζας είναι πολύ ισχυρές, ενώ δεσμεύεται να διατηρήσει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό μετοχών.

Ο Ντίμον, μαζί με την οικογένειά του, ελέγχει σήμερα περίπου 8,6 εκατ. μετοχές της JP Morgan, ενώ η συνολική του περιουσία αγγίζει τα 2 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της JP Morgan διαπραγματεύεται στα 140,76 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να αγγίζει τα 410 δισ. δολάρια. Από τις αρχές του έτους, η συνολική μεταβολή της τράπεζας ανέρχεται στο +4%, ενώ μέσα στην τελευταία 5ετία μετράει σωρευτικά κέρδη 30%.

Διαβάστε ακόμη: