Στην υποβάθμιση των ελληνικών μετοχών για το δεύτερο εξάμηνο προχώρησε η JP Morgan, στη στρατηγική της για τις αγορές.

Ο ελληνικός δείκτης MSCI Greece έχει πλέον ουδέτερη σύσταση (Neutral) από τη σύσταση υπεραπόδοσης έναντι των άλλων αγορών (Οverweight) που ίσχυε για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η καραμπόλα που οδήγησε σε υποβάθμιση

Η αλλαγή οφείλεται στην αναβάθμιση της αγοράς της Νότιας Αφρικής σε σύσταση overweight.

Σύμφωνα με την JP Morgan, «η βασική αλλαγή για το δεύτερο εξάμηνο είναι η πρόσφατη αναβάθμιση της Νότιας Αφρικής από σύσταση υποαπόδοσης έναντι των άλλων αγορών (underweight) σε αξιολόγηση υπεραπόδοσης έναντι των άλλων αγορών (overweight) και ισορροπούμε αυτή την αναβάθμιση μειώνοντας τη σύσταση για την Ελλάδα από σύσταση υπεραπόδοσης έναντι των άλλων αγορών σε ουδέτερη και την αγορά της Πολωνίας από ουδέτερη σε υποαπόδοση έναντι των άλλων αγορών.

Η στρατηγική μας αφήνει με θέσεις υπεραπόδοσης έναντι των άλλων αγορών στη Νότια Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις χρηματοοικονομικές εταιρείες στη Σαουδική Αραβία. Συστήνουμε ουδέτερη σύσταση για την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ και συστάσεις υποαπόδοσης έναντι των άλλων αγορών σε Πολωνία και τους τομείς στα commodities στη Σαουδική Αραβία».

Διαβάστε ακόμη