Τη θετική της στάση απέναντι στις ελληνικές τράπεζες επαναβεβαιώνει η JP Morgan, διατηρώντας τις συστάσεις overweight για τις μετοχές, μετά τις εγκρίσεις των μερισμάτων από SSM.

Οι τιμές στόχοι διαμορφώνονται ως εξής: Για τη Eurobank τα 2,40 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς τα 5,35 ευρώ ανά μετοχή, για την Εθνική Τράπεζα, τιμή στόχος είναι τα 8,30 ευρώ, ενώ για την Alpha Bank τα 2,40 ευρώ.

Η έγκριση από τον SSM

«H ΕΚΤ ενέκρινε τα αιτήματα των ελληνικών τραπεζών για την καταβολή μερίσματος από τα κέρδη του περσινού οικονομικού έτους. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον κλάδο και ανοίγει το δρόμο για τις πρώτες διανομές προς τους μετόχους από το 2008. Ενώ οι εγκρίσεις είναι σύμφωνες με την προηγούμενη επικοινωνία των διοικήσεων και την ευρεία προσδοκία της αγοράς, απομακρύνει την αβεβαιότητα και βελτιώνει την εμπιστοσύνη ότι οι δείκτες διανομής θα ευθυγραμμιστούν με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους έως το 2025-2026. Οι προγραμματισμένοι δείκτες πληρωμών για το προηγούμενο οικονομικό έτος είναι στην περιοχή του 10% έως 30% και μεταφράζονται σε μερισματική απόδοση από 2% έως 5%. Οι τράπεζες ‘βλέπουν’ αύξηση στις πληρωμές τους στο 50% περίπου τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο συνεπάγεται μερισματική απόδοση 7%-8%. Οι τελικές πληρωμές εξαρτώνται από την έγκριση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και αναμένεται να ακολουθήσουν αργότερα μέσα στο καλοκαίρι», εξηγεί ο οίκος.

Πειραιώς και Eurobank οι κορυφαίες επιλογές

«Εμείς σημειώνουμε επίσης ότι η Τράπεζα Πειραιώς αναβάθμισε χθες το απόγευμα τις λειτουργικές της προβλέψεις για τη φετινή χρήση, με τη διοίκηση να αναμένει πλέον έναν δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RοTE) της τάξης του 15% φέτος από 14% περίπου, προηγουμένως λόγω της βελτίωσης των καθαρών εσόδων από τόκους, των προμηθειών και της δυναμικής της ποιότητας του ενεργητικού, όπως υποδείχθηκε στο πρώτο φετινό τρίμηνο. Ο κλάδος διαπραγματεύεται με 0,73 φορές τον δείκτη P/TBV και 5,9 φορές τον δείκτη P/E και είμαστε overweight και για τις τέσσερις τράπεζες, με βραχυπρόθεσμη προτίμηση στη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς», καταλήγει η JP Morgan.

Διαβάστε ακόμη