Καταγγελίες λαμβάνουμε ότι οι Ιταλοί έχουν ανοίξει παραμάγαζο στον ΔΕΣΦΑ υπέρ Ιταλικών εταιρειών και βέβαια εις βάρος των Ελληνικών.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν την περίπτωση του Σταθμού Συμπίεσης στην Κομοτηνή, ο οποίος ανατέθηκε απευθείας σε Ιταλική εταιρεία με τιμές διπλάσιες απ’ ότι αυτές των Ελληνικών εταιρειών που κάνουν ακριβώς τα ίδια έργα.

Επιπλέον μαθαίνουμε ότι οι απευθείας αναθέσεις «συμβουλευτικών υπηρεσιών» σε Ιταλικές εταιρείες δίνουν και παίρνουν, σε τιμές υπέρογκες για αντικείμενα που θα εκτελούσαν οι Έλληνες με κόστος κλάσμα των Ιταλικών τιμών.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι Έλληνες δεν διαθέτουν την θεία από την Ιταλία (σε παράφραση της γνωστής ταινίας «η θεία από το Σικάγο»).

Και βέβαια αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο ΔΕΣΦΑ δεν είναι μία ιδιωτική εταιρεία που μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά μία εταιρεία που έχει ως μέτοχο – έστω μειοψηφίας – το Ελληνικό Δημόσιο και που όλα τα Ιταλικά καπέλα σε έργα και συμβάσεις τα πληρώνουν στο σύνολο τους οι Έλληνες καταναλωτές μέσω των χρεώσεων χρήσης του δικτύου.

Τον λόγο πρέπει να τον έχει η δικαιοσύνη.

Όλα τα στοιχεία στην διάθεση του Οικονομικού Εισαγγελέα και καλούμε τους Εισαγγελείς να επέμβουν άμεσα για τις κλοπές εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών.

Διαβάστε ακόμη: