Mνημόνιο κατανόησης με την κυβέρνηση της Ιταλίας προκειμένου να συμπεριλάβει τη συμμετοχή του κράτους στην προσφορά της ύψους 23 δισ. ευρώ για να αποκτήσει το δίκτυο της Telecom Italia υπέγραψε το αμερικανικό fund KKR.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι  πιέζει να διατηρήσει κάποιο είδος ελέγχου και επίβλεψης ενός περιουσιακού στοιχείου που θεωρεί στρατηγικής σημασίας. Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική εξέλιξη στο οικονομικό πεδίο, μετά την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα υπερκέρδη των ιταλικών τραπεζών.

Το  KKR συμφώνησε προκαταρκτικά να παραχωρήσει στο υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας μερίδιο έως 20% στη μονάδα σταθερού δικτύου της Telecom Italia και να του δώσει λόγο στις στρατηγικές αποφάσεις στο πλαίσιο της προσφοράς του ομίλου ιδιωτικών κεφαλαίων για τη λεγόμενη επιχείρηση Netco.

Τα μέρη υπέγραψαν μνημόνιο που προβλέπει δεσμευτική προσφορά για την Netco από το KKR με τη συμμετοχή του υπουργείου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Η Telecom Italia ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι είχε ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες με το KKR για την πώληση της Netco και της έδωσε προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς.

Η κίνηση αυτή ακολούθησε μια πολύμηνη διαδικασία κατά την οποία το KKR αναδείχθηκε ως ο προτιμώμενος πλειοδότης.

Η ιταλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών σκοπεύει να συγχωνεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της – συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας υποδομών FiberCop και της επιχείρησης χονδρικής Sparkle – σε μια νεοσύστατη εταιρεία με την ονομασία Netco και να τη διαχωρίσει από τις δραστηριότητες υπηρεσιών της, ένα βασικό μέρος του στρατηγικού σχεδίου του ομίλου που περιγράφηκε πέρυσι για τη μείωση του χρέους.

Διαβάστε ακόμη: