Η KKR αύξησε την προσφορά της για την απόκτηση του σταθερού δικτύου της Telecom Italia SpA, παίρνοντας ένα πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου της, του ιταλικού κρατικού δανειστή Cassa Depositi e Prestiti SpA.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα αν και μια νέα προσφορά από την κοινοπραξία της Cassa Depositi είναι ουσιαστικά αμετάβλητη από την προηγούμενη προσφορά της, η KKR βελτίωσε τους όρους της κατά 300 εκατ. ευρώ σε 400 εκατ. ευρώ, πιθανότατα καθιστώντας την πιο ελκυστική.

Ωστόσο, η προσφορά της KKR θα μπορούσε να θεωρητικά να αξίζει περίπου €2 δισ, εάν πληρούνται μια σύνθετη σειρά προϋποθέσεων που περιλαμβάνουν συμβάσεις συμφωνιών υπηρεσιών και αλλαγές στη δομή χρέους της μονάδας δικτύου, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Εάν επιτευχθούν οι προϋποθέσεις, η προσφορά της KKR θα μπορούσε να φτάσει περίπου τα €23 δισ από την προηγούμενη προσφορά των €21 δισ η οποία ήδη περιλάμβανε περίπου €2 δισ. σε ένα «κέρδος» βάσει απόδοσης.

Η προσφορά της Cassa Depositi ήταν περίπου €19,3 δισ είπαν στο Bloomberg άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Ωστόσο, παρά την αύξηση, η πρόταση της KKR παραμένει πολύ κάτω από τα εκτιμώμενα €30 δισ που επιδιώκει η Vivendi SE, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Telecom Italia.

Ο εκπρόσωπος των Telecom Italia, Cassa Depositi και KKR αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Οι προσφορές που αναφέρονται στον Τύπο εξακολουθούν να φαίνονται πολύ φτωχές και η σεζόν για νέες προσφορές για το δίκτυο της Telecom Italia έχει κλείσει σίγουρα, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τη θέση της Vivendi. 

Η προσφορά της KKR είναι απαλλαγμένη από σημαντικούς κινδύνους της αρχής ανταγωνισμού, ενώ η Cassa Depositi πιθανότατα θα αντιμετωπίσει αντιμονοπωλιακό ζήτημα που θα μπορούσε να προκύψει με βάση μια σειρά διασταυρούμενων συμμετοχών στις τηλεπικοινωνίες.

Διαβάστε περισσότερα