search

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Έγινε η ζωή της κόλαση για μια ανάρτηση

Από τον δήμαρχο και τους αστυνομικούς μέχρι και την αγαπημένη γειτόνισσα

Ισραήλ κόλαση ζωή ανάρτηση

Οι απειλές θανάτου κατά της Νταλάλ Αμπού Άμνε, της Αραβοϊσραηλινής διάσημης τραγουδίστριας δεν έχουν σταματήσει από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο τηλέφωνο, όσο και έξω από το σπίτι της στην Αφούλα, στο Βόρειο Διαμέρισμα του Ισραήλ.

Ισραηλινοί συμπολίτες της, κάτω από τα βλέμματα του ίδιου του δημάρχου και των αστυνομικών οργάνων, όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, απειλούν ότι θα τη βιάσουν, θα της κάψουν το σπίτι και θα σκοτώσουν τα δύο παιδιά της, ότι θα απολύσουν τον άνδρα της.

Η ανάρτηση «μίσους»

Αμέσως,  μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, η Άμνε έκανε μια ανάρτηση στο Facebook: «Ο μόνος νικητής είναι ο Θεός» έγραψε μόνο, εξηγώντας μετά ότι τίποτα καλό δεν θα προέκυπτε από τις επιθέσεις της Χαμάς ή τον πόλεμο στη Γάζα που θα ακολουθούσε.

Αντικατόπτριζε τις πεποιθήσεις της ως ειρηνίστρια και οπαδός του σουφισμού, ενός μυστικιστικού κλάδου του Ισλάμ που πρεσβεύει ότι το ανθρώπινο πεπρωμένο εξαρτάται από την ανεξιχνίαστη θέληση του Θεού.

Ωστόσο, η ομάδα στο Facebook στην οποία ανήκει, αναπαρήγαγε την τοποθέτησή της στα αραβικά -«La gha-leb il-la lah»-, προσθέτοντας μια παλαιστινιακή σημαία, δίχως να την ενημερώσει, όπως είπε η ίδια.

Κατέληξε στα κρατητήρια

Τότε άρχισε να συγκεντρώνεται εξαγριωμένος όχλος Ισραηλινών έξω από το σπίτι της απειλώντας την. Όταν όμως, η ίδια με τον σύζυγό της, κατέφυγαν έντρομοι σε ένα αστυνομικό τμήμα για να ζητήσεουν προστασία, τα όργανα συνέλαβαν την ίδια, κρατώντας τη φυλακισμένη για τρεις ημέρες! Η ίδια μάλιστα έδειξε και το μήνυμα προς την ομάδα της που αποδοκίμαζε την πρωτοβουλία χωρίς να τη ρωτήσουν, αλλά μάταια.

Η αστυνομία είπε ότι η ανάρτηση στο Facebook, το μοναδικό της δημόσιο σχόλιο για τα φρικιαστικά γεγονότα, ισοδυναμούσε με παράνομη πρόκληση. Η τραγουδίστρια κατέβασε την ανάρτηση, αλλά έγινε viral, δίχως να νιώθει ότι έπρεπε να ζητήσει συγνώμη. Επέμενε ότι εκφράζει την πίστη της.

Η αστυνομία της απάντησε ότι οι συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι της, θεωρούνταν «υπηρεσίες προσευχής» για τα στρατεύματα στη Γάζα, ενώ όταν πήγαινε περιπολικό έξω από το σπίτι της, συμμετείχαν και οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις, καταγγέλει η ίδια.

Αν και η υπόθεσή της απορρίφθηκε γρήγορα από δύο δικαστές πριν τα Χριστούγεννα, οι συμπολίτες της δεν το βάζουν κάτω, στρατοπεδεύοντας κάθε μέρα έξω από το σπίτι της, στην κοιλάδα Jezreel.

Μια γειτόνισσά μάλιστα της μάλιστα, της οποίας το παιδί σώθηκε από τον γιατρό άνδρα της, φώναζε έξω από του σπίτι τους: «Πήγαινε να τραγουδήσεις για τη Χαμάς!». Ο σύζυγός της είναι διακεκριμένος γιατρός στο Ισραήλ, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας εμφανίστηκε σε ένα βίντεο με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να προωθήσει τους εμβολιασμούς.

 «Πόρνη βγες έξω»

Το νερό τους κόβεται για ώρες πολλές φορές την εβδομάδα, ενώ ο δημοτικές αρχές, αντικατέστησαν τον οικιακό τους κάδο απορριμμάτων με έναν κάδο μπαζών που είχε διαρροή μπροστά από την πόρτα τους, καλώντας τους γείτονες να ρίξουν εκεί τα σκουπίδια τους.

Οι κάμερες ασφαλείας της οικογένειας απαθανάτισαν έναν εργάτη του Δήμου να πετάει μια νεκρή γάτα στον άδειο κάδο. Πριν λίγες μέρες, η πόλη άλλαξε το όνομα του δρόμου που μένει η τραγουδίστρια, σε «Οδός IDF», από το όνομα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Ο δήμαρχος, Avi Elkabetz, φαίνεται να είναι μπροστάρης σε όλη αυτή την εφιαλτική βίαιη εκστρατεία. Ενόψει των δημοτικών εκλογών καλεί άλλους υποψήφιους να μαζεύονται έξω από το σπίτι της, ενώ ο ιστότοπος του Δήμου, δημοσιεύει πληροφορίες για προγραμματισμένες διαδηλώσεις στο σπίτι της και στο νοσοκομείο που εργάζεται ο σύζυγός της.

Για τις διαδηλώσεις η αστυνομία απλά ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει τις συγκεντρώσεις και ότι δεν είχε λάβει καμία καταγγελία για απειλητική συμπεριφορά. Ωστόσο, ο δικηγόρος της Αμού Άμνε, Αμίρ Μπακρ, είπε ότι ο εισαγγελέας της περιοχής δεν έχει ανταποκριθεί σε επανειλημμένα αιτήματα να κηρύξει τις διαδηλώσεις παράνομες. Και πάλι, ο εισαγγελέας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε ακόμη: