search

ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Οι εργαζόμενοι των Zara δεν θα απεργήσουν μετά από αύξηση 25% στον μισθό

Η συμφωνία με τους εργαζόμενους των Zara περιλαμβάνει επίσης περαιτέρω αυξήσεις μισθών το 2023 και το 2024

Inditex: Οι αυξημένες τιμές στο ράφι και τα κέρδη α

Συνδικάτο που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους καταστημάτων στη αλυσίδα λιανικής πώλησης ενδυμάτων Zara ματαίωσε τις προγραμματισμένες απεργίες στην πόλη της βόρειας Ισπανίας όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας, ύστερα από συμφωνία για αύξηση μισθών κατά 25%, όπως ανακοίνωσε σήμερα επικεφαλής συνδικάτου.

Περίπου 1.000 εργαζόμενοι σε καταστήματα Zara και άλλες εταιρίες ενδυμάτων του ομίλου Inditex είχαν ανακοινώσει ότι θα απεργούσαν από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου ζητώντας μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις αφού απέρριψαν την προηγούμενη προσφορά της εταιρίας.

Zara: Είχαν απεργήσει την περίοδο της Black Friday

Είχαν ήδη κατέβει σε απεργία τις ημέρες των εκπτώσεων της Black Friday, στις 24-25 Νοεμβρίου.

Η Inditex συμφώνησε τώρα να καταβάλει 322 ευρώ επιπλέον τον μήνα σε υπαλλήλους καταστημάτων που εργάζονται στα 44 σημεία πώλησής της στην Λα Κορούνια, όπου ο κολοσσός ενδυμάτων έχει τα κεντρικά του γραφεία του στα προάστια της πόλης, δήλωσε σήμερα η Καρμίνια Ναβέιρο, επικεφαλής του συνδικάτου CIG και υπάλληλος καταστήματος Zara. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης έκτακτο μπόνους 1.000 ευρώ που θα καταβληθεί τον Φεβρουάριο.

Zara: Θα γίνουν κι άλλες αυξήσεις σε μισθούς

«Οι μισθοί μας ως υπάλληλων καταστήματος θα αυξηθούν κατά 25% από τον Ιανουάριο στη Λα Κορούνια», δήλωσε η Ναβέιρο. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης περαιτέρω αυξήσεις μισθών κατά 20 ευρώ τον Νοέμβριο του 2023 και κατά 40 ευρώ το 2024, πρόσθεσε η ίδια.

Οι μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων καταστημάτων Zara στην πόλη κυμαίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ 1.058 ευρώ και 1.400 ευρώ, δήλωσε η ίδια. Η Inditex δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο. Το CIG πίεζε για μεγαλύτερη αύξηση μισθών αφού απέρριψε αύξηση 200 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές έως το 2024.

Διαβάστε ακόμη: