Επιθετική προσφορά για την εξαγορά της Banco de Sabadell υπέβαλε η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, λίγες ημέρες μετά την απόρριψη της προηγούμενης προσέγγισης από το διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας επιδιώκει να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών σε μια «εθελοντική προσφορά» που έχει παρόμοιους όρους με την προηγούμενη προσφορά της, ανέφερε η BBVA.

Την περασμένη εβδομάδα είχε προτείνει μια σχέση ανταλλαγής μιας νεοεκδιδόμενης μετοχής της BBVA για κάθε 4,83 μετοχές της Sabadell, η οποία είχε αποτιμήσει τότε τη Sabadell σε περίπου 12 δισ. ευρώ (13 δισ. δολάρια).

Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell στις 6 Μαΐου είχε απορρίψει την προσέγγιση λέγοντας ότι η προσφορά «υποτιμά σημαντικά το δυναμικό της Banco Sabadell και τις προοπτικές ανάπτυξης της αυτόνομης εταιρείας».

Ο πρόεδρος της BBVA είχε στείλει επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε, στον πρόεδρο της Sabadell, στην οποία ανέφερε ότι η BBVA δεν μπορούσε να βελτιώσει την προσφορά.

Είναι η δεύτερη φορά που η BBVA επιχειρεί να εξαγοράσει τη Sabadell, καθώς οι δύο τράπεζες έκαναν βραχύβιες διαπραγματεύσεις στα τέλη του 2020 σχετικά με μια συγχώνευση, προτού οι συνομιλίες καταρρεύσουν λόγω του τιμήματος.

Διαβάστε ακόμη: