Δεν έχουν τέλος οι σκληρές εικόνες από το Ιράν που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Ο κύκλος βίας συνεχίζεται στη χώρα με τις γυναίκες να μάχονται για τα δικαιώματα τους έπειτα τον φρικτό θάνατο που βρήκε η 22χρονη Μαχσα Αμίνι.

Παράλληλα ένα νέο βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου δείχνοντας ότι μια νεαρή γυναίκα δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από το σκληρό καθεστώς στην περιοχή Μασάντ στα βορειοανατολικά του Ιράν. Όπως φαίνεται στο σκληρό βίντεο, η νεαρή γυναίκα είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα και έχει βαρύ τραύματα στο κεφάλι της. Γύρω της άλλες γυναίκες, προσπαθούν να βοηθήσουν και φωνάζουν απελπισμένες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθεί σκληρό βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και άρχισαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 150 άνθρωποι. Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη, συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη, καθώς φέρεται να παραβίασε τον αυστηρό νόμο που απαιτεί από τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με χιτζάμπ. Η οικογένεια της υποστηρίζει ότι στο σώμα της υπήρχαν σημάδια σκληρού ξυλοδαρμού.

Ιράν: Δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν κατά διαδηλωτών (video)

Oι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν κατά διαδηλωτών σε κουρδικές πόλεις

Μία ιρανική οργάνωση που δραστηριοποιείται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε σήμερα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών σε δύο κουρδικές πόλεις.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν κατά διαδηλωτών στις πόλεις Σαναντάι και Σακίζ», ανακοίνωσε η ιρανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής των διαδηλώσεων χρησιμοποιούν επίσης, δακρυγόνα. Ο λογαριασμός Tavsir1500 στο Twitter που παρουσιάζει τις εξελίξεις στο Ιράν ανέφερε πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών στις δύο κουρδικές πόλεις, που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της χώρας.

Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί , εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν κατά των διαδηλώσεων που ξέσπασαν τον προηγούμενο μήνα μετά από το θάνατο της Μάχσα Αμινί.

Διαβάστε ακόμη: