Κορυφαίος μεταξύ των εσωκομματικών ανταγωνιστών του, ο Κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον Ντε Σάντις. Ο Μάικ Πομπέο εμφανίζεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Ο 76άχρονος, πλέον, Τραμπ παρουσιάζεται να «χάνει έδαφος» κυρίως μεταξύ των νεότερων σε ηλικία ψηφοφόρων αλλά και μεταξύ όσων έχουν ολοκληρώσει σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στις ηλικίες κάτω των 35 ετών, το 64% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων δηλώνει πως δε θα στήριζε νέα υποψηφιότητα Τραμπ για την προεδρία. Παράλληλα, το ίδιο αναφέρει και το 65% όλων όσοι κατέχουν πτυχίο ανώτατων εκπαιδευτικών βαθμίδων (Κολλεγίου, Πανεπιστημίου κ.ά.).

Σχεδόν το 20% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων παρουσιάζεται, μάλιστα, να υποστηρίζει πως ο Τραμπ έφθασε στο σημείο, με τα επεισοδιακά γεγονότα στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, να «απειλήσει την αμερικανική Δημοκρατία».

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε εάν διεξάγονταν σήμερα οι εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος», το 51% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση των «Τάιμς» της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Κολλέγιο Σιένα, «γυρίζει» την πλάτη στον Τραμπ, επιλέγοντας άλλους πιθανούς υποψηφίους.

Υπάρχει, μάλιστα, και 16% των ερωτηθέντων που δηλώνει πως εάν ο Τραμπ λάβει τελικώς το χρίσμα, τότε εκείνο δε θα ψηφίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Κορυφαίος –και με διαφορά– μεταξύ των υπολοίπων Ρεπουμπλικάνων που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα της παράταξης, εμφανίζεται ο Κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον Ντε Σάντις.

Αντιθέτως, τα προγνωστικά, τουλάχιστον προς το παρόν, δε δίνουν πολλές ελπίδες στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος ακολουθεί στην κούρσα πίσω από τους Ντε Σάντις, Τεντ Κρουζ, Μάικ Πενς και Νίκι Χέιλι.

Νέοι… μπελάδες για τον Ντόναλντ Τραμπ, συνδέεται με προσπάθεια νοθείας στις εκλογές του 2020

Στοιχεία αποδεικνύουν την εμπλοκή του σε απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, στην αναμέτρηση του 2020.

Η επιτροπή της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η οποία διερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, θα παρουσίασε στοιχεία ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε σε αποτυχημένη προσπάθεια υποβολής στοιχείων ψεύτικων εκλογέων, με σκοπό την ανατροπή των εκλογών του 2020, σύμφωνα με σχόλιο βουλευτή των Δημοκρατικών, στις 19/06.

«Θα επιδείξουμε στοιχεία για τη συμμετοχή του Προέδρου σε αυτό το σχέδιο», ανέφερε ο Άνταμ Σιφ, μέλος της Επίλεκτης Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Θα εμφανίσουμε δεδομένα για το πώς σκέφθηκαν οι δικηγόροι του αυτό το σχέδιο και θαρραλέους κρατικούς αξιωματούχους που σηκώθηκαν και είπαν ότι δε θα συμβαδίσουν με αυτό το σχέδιο, που στόχευε είτε στην ανάκληση των νομοθετικών σωμάτων ξανά σε συνεδρίαση, είτε στην ακύρωση των αποτελεσμάτων υπέρ του Τζο Μπάιντεν», τόνισε σε συνέντευξη στο CNN.