Τον Οκτώβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να ιδρύσει μια νέα επαναστατική πλατφόρμα τεχνολογίας. Το έκανε αλλά ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής.

«Ετοιμάζουμε το Truth Social για να αντισταθούμε στην τυραννία των τεχνολογικών κολοσσών», είπε.

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει αποσιωπηθεί» είχε αναφέρει ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, του οποίου οι λογαριασμοί στα social media είχαν μπλοκαριστεί με την αιτιολογία της διάδοσης ψευδών ειδήσεων μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Η εφαρμογή ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου, αλλά έξι εβδομάδες αργότερα ήδη κατακλύζεται από προβλήματα. Μόνο η λίστα αναμονής μετρά σχεδόν 1,5 εκατ. χρήστες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Το Truth Social μοιάζει πολύ με το Twitter, από το οποίο ο Τραμπ αποκλείστηκε ισόβια στις 8 Ιανουαρίου 2021.

Truth Social: Φιάσκο το ντεμπούτο της νέας πλατφόρμας του Ντόναλντ Τραμπ

Μια καταστροφή σε Android

Ωστόσο, δεν είναι διαθέσιμο σε τηλέφωνα Android, προγράμματα περιήγησης ιστού ή, προφανώς, στους περισσότερους χρήστες εκτός των ΗΠΑ.

«Είναι μια καταστροφή», είπε ο Joshua Tucker, διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικών Μέσων και Πολιτικής του NYU.

Ρεπουμπλικάνος που βρίσκεται στο πλευρό του Τραμπ ανέφερε επίσης ότι «Κανείς δεν φαίνεται να ξέρει τι συμβαίνει».

Στις 21 Φεβρουαρίου, το Truth Social ήταν μια από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις του App Store αλλά πολλοί χρήστες που επιχείρησαν αν το κατεβάσουν δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν τους λογαριασμούς τους.

Υπήρχε η εικασία ότι αυτό το πρόβλημα θα επιλυόταν σύντομα και έτσι ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος θα άρχιζε να δημοσιεύει τις «αλήθειες» του τις επόμενες ημέρες. Αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη.

Ενώ το YouTube, το TikTok, το Instagram και το Facebook συγκαταλέγονται στις 10 εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις, σύμφωνα με το Similar Web, το Truth Social βρίσκεται εκτός των κορυφαίων 100.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι λήψεις έχουν μειωθεί έως και 95% και πολλοί οπαδοί του Τραμπ αισθάνονται απογοητευμένοι.

«Εγγραφήκατε στο Truth Social πριν από μερικές εβδομάδες και είμαι ακόμα σε λίστα αναμονής», είπε ένας χρήστης του Twitter την Τρίτη.

«Μέχρι να βγω από τη λίστα αναμονής και να μπω στο Truth Social, ο Τραμπ θα είναι και πάλι Πρόεδρος», αστειεύτηκε ένας άλλος.

Καταστροφικό άνοιγμα για το «Truth Social» του Τραμπ - Hellenic Daily News

Ο διευθύνων σύμβουλος τουTruth Social, Devin Nunes, δήλωσε ότι στόχος της ήταν να είναι «πλήρως λειτουργική» μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Αλλά ο λόγος που η εφαρμογή έχει τόσα πολλά προβλήματα έχει μπερδέψει τους ειδικούς.

«Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να διορθωθεί, όχι έξι εβδομάδες», είπε μια πηγή κοντά στον Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Τραμπ λέγεται ότι είναι έξαλλος με τις εξελίξεις. Έχει περίπου 750.000 followers αλλά δεν έχει δημοσιεύσει μια από τις «αλήθειες» του για διάστημα πάνω από έναν μήνα.

Η τελευταία ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου.