Ακόμη και αν το προφίλ του επανέλθει, μετά την αγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι θα ανοίξει επισήμως λογαριασμό στη δική του εταιρεία, Truth Social, εντός των επόμενων επτά ημερών, σε τοποθέτησή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Δε θα επιστρέψω στο Twitter, θα μείνω στο Truth. Ελπίζω ο Έλον να αγοράσει την πλατφόρμα διότι θα προβεί σε βελτιώσεις, είναι καλός άνθρωπος», υποστήριξε.

Tο Τwitter πέρασε στα «χέρια» του Έλον Μασκ, 44 δισεκατομμύρια δολάρια το τίμημα

Τη μεγαλύτερη συμφωνία για εξαγορά ιδιωτικής επιχείρησης εδώ και δύο δεκαετίες επισφράγισε χθες ο Έλον Μασκ, καθώς αποκτά το Twitter έναντι ποσού που ανέρχεται σχεδόν σε 44 δισ. δολάρια, όπως έγραψαν οι New York Times.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc ανεστάλη εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως έγινε γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας με τον Έλον Μασκ, ο οποίος έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς του, βρίσκεται το Twitter, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Βάσει πηγών που επικαλείται το πρακτορείο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εργάζεται για την οριστικοποίηση των όρων μιας συναλλαγής και θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία ακόμη και εντός ολίγων ωρών, εάν οι διαπραγματεύσεις εξελιχθούν ομαλά. Αδιευκρίνιστοι παραμένουν επί του παρόντος οι όροι της συναλλαγής.

Στις αρχές Απριλίου, έγινε γνωστό ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε μερίδιο 9% στην Twitter, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ακολούθως, δήλωσε έτοιμος να αγοράσει το 100% του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Σύμφωνα με το Reuters, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κατέθεσε την προσφορά, ύψους 41,39 δισ. δολαρίων, για το σύνολο της εταιρείας στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

Μάλιστα, ο Μασκ αναφέρθηκε στην πιθανότητα για μια εχθρική προσφορά εξαγοράς, με την οποία θα παρέκαμπτε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter και θα έκανε την προσφορά κατευθείαν στους μετόχους. Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιό της υιοθέτησε σχέδιο περιορισμένης διάρκειας για τα δικαιώματα των μετόχων ώστε να προστατευτεί από την προσφορά εξαγοράς.