Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες είναι ένας πρώην σύμβουλος επενδύσεων της Morgan Stanley και ακόμη τρεις Αμερικανοί, οι οποίοι φέρεται να εξαπάτησαν τέσσερις επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη απήγγειλαν την Πέμπτη κατηγορίες στον πρώην σύμβουλο της επενδυτικής τράπεζας, Ντάριλ Κοέν, σε έναν οικονομικό αναλυτή, έναν ατζέντη του NBA και έναν τέταρτο άνδρα, σχετικά με δύο σχέδια εξαπάτησης των εν λόγω παικτών, ύψους 13 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Κοέν και ο χρηματοοικονομικός αναλυτής, Μπράιαν Γκίλντερ, έπεισαν με δόλο τρεις από τους ανώνυμους -μέχρι στιγμής- καλαθοσφαιριστές να αγοράσουν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής με τεράστιες προσαυξήσεις. Ο Κοέν χρησιμοποίησε μερικά από τα χρήματα για να εξοφλήσει τον λογαριασμό της πιστωτικής του κάρτας και να κάνει εργασίες στην πισίνα του, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν επίσης τον Τσαρλς Μπρίσκο, έναν ατζέντη του ΝΒΑ, και τον Κάλβιν Ντάρντεν Τζούνιορ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για απάτη στο παρελθόν, σε ένα ξεχωριστό σχέδιο που αφορούσε την προγραμματισμένη πώληση μιας γυναικείας επαγγελματικής ομάδας.

Ένας εκπρόσωπος της Morgan Stanley δεν απάντησε αμέσως σε ένα email που ζητούσε να σχολιάσει τις κατηγορίες.

Η υπόθεση είναι: «US v. Cohen et al., 23-cr-134, US District Court, Southern District of New York (Manhattan)».

Διαβάστε περισσότερα