Συζητήσεις για την πώληση των Σάρλοτ Χόρνετς φέρεται να είχε ο ελληνοκαναδός δισεκατομμυριούχος Στιβ Αποστολόπουλος με τον νυν ιδιοκτήτη και άλλοτε σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν.

Όπως μεταδίδει το ABC, ο Στιβ Αποστολόπουλος, με ρίζες από την Καλαμάτα, μίλησε τις προηγούμενες ημέρες με τον Air Jordan χωρίς ωστόσο να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πλέον, ο ελληνοκαναδός στρέφεται στο αμερικανικό ποδόσφαιρο (NFL) και «φλερτάρει» με τους Ουάσιγκτον Κομάντερς τους οποίους θέλει να αποκτήσει. Για να τα καταφέρει πάντως θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη με τον Τζος Χάρις, με τον Τίλμαν Φερτίτα (ιδιοκτήτης των Χιούστον Ρόκετς) και με τον Τζεφ Μπέζος, τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου και δημιουργό της Amazon.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canadian Business, η οικογένεια Αποστολόπουλου που ίδρυσε την Six Ventures Inc, έχει περιουσία που αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει στην ιδιοκτησία της τη μεγαλύτερη εταιρεία real estate στον Καναδά.

Οι ιδιοκτήτες των Κομάντερς Νταν και Τάνια Σνάιντερ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να πουλήσουν την ομάδα τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ το Forbes έχει αναφέρει την αξία του franchise στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στιβ Αποστολόπουλος: Ο Έλληνας κροίσος που θέλει να αγοράσει τους Χόρνετς του Τζόρνταν

Το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ξένα δίκτυα τον αναφέρουν ως υποψήφιο αγοραστή σημειώνοντας ότι η περιουσία του αγγίξει τα 4 δισ. δολάρια. Παράλληλα γράφουν ότι είναι υποψήφιος και για τους Ουάσινγκτον Κομάντερς του NFL που είναι μια ομάδα που αξίζει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια.

Ο πατριάρχης της οικογένειας

Ο Στιβ Αποστολόπουλος γεννήθηκε το 1977 στο Τορόντο του Καναδά και είναι γιος του Ανδρέα Αποστολόπουλου. Ο τελευταίος ήταν ο «πατριάρχης» της οικογένειας. Γεννήθηκε το 1952 και το 1969 αποφάσισε να φύγει από την Καλαμάτα. Από την Μεσσήνη μετανάστευσε στον Καναδά όπου πέρασε δύσκολα χρόνια.

Δούλεψε ως εργάτης σε εργοστάσιο με πλαστικές σακούλες, ως θυρωρός, ως επιστάτης. Συγκέντρωσε κάποια χρήματα και αγόραζε σιγά σιγά μικρές εταιρείες. Με τα χρόνια ίδρυσε την Triple Group of Companies με έδρα το Τορόντο, που είναι εταιρεία real estate.

O Άντι όπως τον φώναζαν στον Καναδά και στις ΗΠΑ αγόραζε ακίνητα σε υποβαθμισμένες περιοχές τα οποία μετέτρεπε σε … φιλέτα. Γρήγορα εξαπλώθηκε και στις ΗΠΑ και το 2009 έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο αγοράζοντας το Pontiac Silverdome στο Μίτσιγκαν.

Διαβάστε περισσότερα