Η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει με αντίποινα για την ισραηλινή επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό.
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται το Ισραήλ και οι ΗΠΑ για τον φόβο αντιποίνων της Τεχεράνης μετά την ισραηλινή πυραυλική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Συρία.

«Ο εχθρός θα μετανιώσει» για τις δολοφονίες των Φρουρών [της Επανάστασης] στη Συρία» επανέλαβε το Σάββατο η κυβέρνηση του Ιράν.

Η επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ ισοπέδωσε το κτιριακό συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά μέλη των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του MEGA και απεσταλμένου στην Ουάσιγκτον Πέτρου Κασφίκη οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη ανησυχία και βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά την ισραηλινή πυραυλική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Συρία.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι θα υπάρξει κάποιου είδους απάντησα από την πλευρά της Τεχεράνης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσω διπλωματικών καναλιών επικοινωνίας ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Αμερική δεν είχε γνώση για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Διαβάστε ακόμη: