Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, διχασμένοι φαίνονται οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς περίπου οι μισοί δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ αν καταδικαστεί, ένδειξη των συνεπειών που ενδέχεται να έχουν τα νομικά του προβλήματα στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν την εμφάνιση του πρώην Αμερικανού προέδρου ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου χθες, Πέμπτη, και σε αυτή οι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων ρωτήθηκαν αν θα ψηφίσουν τον πρώην πρόεδρο στις εκλογές του 2024 «αν καταδικαστεί για κακούργημα από σώμα ενόρκων». Το 45% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι», ενώ περισσότερο από το 35% απάντησε «ναι».

Σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσουν τον Τραμπ «αν εκτίει ποινή φυλάκισης», το 52% των Ρεπουμπλικανών απάντησε «όχι» και μόνο το 28% απάντησε καταφατικά.

«Αθώος» δηλώνει ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στην αθωότητά του και κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για «κυνήγι μαγισσών» με στόχο να πληγεί η προεκλογική του εκστρατεία.

Η νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι μεγάλο μέρος των Ρεπουμπλικανών συμμερίζεται αυτή την άποψη: το 75% συμφώνησε με τη φράση ότι οι διώξεις εναντίον του Τραμπ είναι «πολιτικά υποκινούμενες» και μόλις το 20% διαφώνησε.

Περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, το 66%, εκτίμησε ότι οι νέες διώξεις εναντίον του πρώην προέδρου για την απόπειρά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 «δεν είναι πειστικές».

Στο μεταξύ η δημοτικότητα του Τραμπ παραμένει σταθερή, με το 47% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών , έναντι του 13% που θα επιλέξει τον ΝτεΣάντις.

Διαβάστε ακόμη: