Το μερίδιο των ανθρώπων που εργάζονται εξ αποστάσεως τριπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Απογραφής της χώρας το 2021, το 17,9% των εργαζομένων στις ΗΠΑ βρίσκονταν σε καθεστώς τηλεργασίας από 5,7% το 2019.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες καθώς περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Disney, η Amazon και η JPMorgan Chase & Co. ζητούν από τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο  φυσικό χώρο των γραφείων.

Σύμφωνα με στοιχεία της WFH Research από τον Φεβρουάριο, το 12,1% των εργαζομένων στις ΗΠΑ ανέφερε ότι εργάζεται απο απόσταση σε σύγκριση με το 60% των ατόμων που βρίσκονται στο γραφείο τους και το 27,8% ότι εργάζεται σε καθεστώς υβριδικής εργασίας. Οπως φαίνεται στην έρευνα της εταιρείας οι παραπάνω αριθμοί ποικίλλουν μεταξύ των Αμερικανικών πόλεων.

Ορισμένα μέρη, φαίνεται ότι είναι πιο ευνοϊκά για απομακρυσμένη και ευέλικτη εργασία σε σύγκριση με άλλα. Ο ιστότοπος WalletHub, προσδιορίζει τις καλύτερες και τις χειρότερες περιοχές για εργασία από το σπίτι. Πιο συγκεκριμένα κατέταξε τις 50 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια ως προς το περιβάλλον διαβίωσης και εργασίας τους χρησιμοποιώντας 12 μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας στο διαδίκτυο, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και του μέσου κόστους των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Ο ιστότοπος WalletHub εξέτασε επίσης πόσο μεγάλα και πολυσύχναστα είναι τα σπίτια σε κάθε πολιτεία, καθώς και το ποσοστό των ανθρώπων που εργάζονται εξ αποστάσεως σε βάση πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Οι 10 καλύτερες πολιτείες για εργασία από το σπίτι

1. Ντέλαγουερ

2. Γιούτα

3. Μέριλαντ

4. Κονέκτικατ

5 New Jersey

6. Κολούμπια

7. Τζόρτζια

8. Αριζόνα

9. Ουάσινγκτον

10. Κολοράντο

Χαρακτηριστικό ορισμένων περιοχών που επιθυμούν να προσελκύσουν περισσότερους εργαζόμενους με καθεστώς τηλεργασίας είναι μια ολόκληρη ενότητα στον επίσημο τουριστικό ιστότοπο του Ντέλαγουερ, αφιερωμένη στους πόρους για απομακρυσμένη εργασία στην πολιτεία, που διαφημίζει «ιδανικές συνθήκες παρέχοντας όλες τις ανέσεις του σπιτιού, κοντινά εστιατόρια και παραθαλάσσια ξενοδοχεία και καφετέριες». 

Οι 10 χειρότερες πολιτείες για εργασία από το σπίτι

1. Αλάσκα,

2. Βόρεια Ντακότα

3. Μοντάνα

4. Αρκάνσας

5. Μισισιπι

6. Αϊόβα

7. Χαβάη

8. Νέο Μεξικό

9. Νότια Ντακότα 

10. Δυτική Βιρτζίνια

Διαβάστε περισσότερα