Μια γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες δολοφόνησε τον σύντροφο της πιστεύοντας ότι με αυτόν το τρόπο θα κληρονομήσει 30 εκατ. δολάρια. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο σύντροφός της δεν είχε κληρονομήσει ποτέ αυτό το ποσό. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας που δολοφονήθηκε από τη Βόρεια Ντακότα των Ηνωμένων Πολιτειών πίστευε ότι είχε κληρονομήσει 30 εκατομμύρια δολάρια, είδηση που μοιράστηκε με την σύντροφό του.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, ο 51χρονος πηγαίνοντας να συναντήσει τον δικηγόρο του για αυτό που πίστευε ότι ήταν ο νεοαποκτηθείς πλούτος του, ένιωσε έναν πόνο στο  στομάχι. Οι φίλοι του, που τον συνόδευαν στο ραντεβού, είπαν ότι φαινόταν μεθυσμένος, παρόλο που οι εξετάσεις αίματος που διενεργήθηκαν αργότερα δεν έδειξαν δείγματα αλκοόλ στον οργανισμό του.

Στη συνέχεια, ο άνδρας άρχισε να κάνει εμετό ενώ ήταν ανίκανος να περπατήσει με την σύντροφό του να ισχυρίζεται ότι ο 51χρονος έπαθε θερμοπληξία και θα αναρρώσει στο σπίτι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε αργότερα ότι ο Στίβεν Έντουαρντ Ρίλεϊ πέθανε από δηλητηρίαση. Η αστυνομία συνέλαβε την Ίνα Θέα Κένογερ στις 30 Οκτωβρίου 2023, κατηγορώντας την για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 51χρονου συντρόφου της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι αρχές διαπίστωσαν ότι η Κένογερ «είχε οικονομικά κίνητρα για να δολοφονήσει τον Ρίλεϊ», παρόλο που υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα το τηλεφώνημα που έλαβε ο 51χρονος και τον ενημέρωνε ότι είχε κληρονομήσει 30 εκατομμύρια δολάρια, ήταν φάρσα.

Στην ένορκη βεβαίωση σύλληψης, επίσης αναφέρονταν ότι οι αρχές πιστεύουν ότι ο Ρίλεϊ σχεδίαζε να εγκαταλείψει την επί δέκα χρόνια σύντροφό του.

Ακόμα, η αστυνομία παίρνοντας καταθέσεις από το φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Κενόγερ είχε σκεφτεί και στο παρελθόν να δηλητηριάσει το φίλο της με αντιψυκτικό υγρό. Ο ιατροδικαστής εξέτασε για το βασικό συστατικό του και βρήκε τοξικά επίπεδα αιθυλενογλυκόλης στον οργανισμό του.

Aνακρινόμενη από την αστυνομία, η Κένογερ ισχυρίστηκε ότι ο σύντροφός της είχε κάνει χρήση ναρκωτικών εκείνη την ημέρα και είχε πάθει θερμοπληξία.  Ακόμα, είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνη ήταν η νόμιμη σύζυγο του νεκρού και ότι σκόπευε να μοιραστεί τη νεοαποκτηθείσα περιουσία του με τον γιο του.

Τελικά, η 50χρονη γυναίκα ομολόγησε την πράξη της την Τετάρτη αποκαλύπτοντας ότι είχε πράγματι ρίξει στο τσάι του συντρόφου της αντιψυκτικό υγρό πριν από τη συνάντησή του με τον δικηγόρο.

Η ανακοίνωση της απόφασης και η καταδίκη της Αμερικανίδας είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 14 Αυγούστου, ενώ είναι πιθανό να αξιολογηθεί από ψυχίατρο πριν την ανακοίνωση της απόφασης.  Η καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αυτή την ώρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. 

Διαβάστε ακόμη: