Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε δρόμους της πόλης Μπούτε στη Μοντάνα των ΗΠΑ, όταν ένας ελέφαντας το έσκασε από περιοδεύον τσίρκο και βγήκε για… σουλάτσο.

Σύμφωνα με τον σερίφη Εντ Λέστερ o ελέφαντας «τρόμαξε από ένα όχημα και διέφυγε για λίγο».

Βίντεο από το Μπούτε δείχνουν το παχύδερμο να βολτάρει σε κεντρική λεωφόρο ξαφνιάζοντας τους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων, που φάνταζαν σαν νάνοι μπροστά του.

Σύμφωνα με την φιλοζωική οργάνωση People for the Ethical Treatment of Animals, πρόκειται για έναν θηλυκό ελέφαντα, που ακούει στο όνομα Βαϊόλα. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Νικόλ Περέιρα, ο «ηλικιωμένος» ελέφαντας το έχει σκάσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν, το 2010 και το 2014.

Ο ελέφαντας έκανε μπάνιο όταν τον τρόμαξε ο ήχος ενός οχήματος και το έσκασε από τους χώρους του Jordan World Circus.

«Ο ελέφαντας περπατούσε στο δρόμο για ένα ή δύο τετράγωνα, αλλά στη συνέχεια τον φόρτωσαν σε ένα τρέιλερ από το προσωπικό του τσίρκου», είπε ο Λέστερ. Ο ελέφαντας συγκεντρώθηκε από τους χειριστές μέσα σε περίπου 20 λεπτά από τη στιγμή που είχε δραπετεύσει νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ανέφερε το NBC Montana. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Όπως ανέφερε ο σερίφης ο ελέφαντας έκανε βόλτα για ένα με δύο τετράγωνα, όταν 20 λεπτά αφότου δραπέτευσε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, τον κύκλωσαν εργαζόμενοι στο τσίρκο, τον φόρτωσαν σε ένα τρέιλερ και τον μετέφεραν πίσω, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές. «Ευτυχώς, είχε καλό τέλος το περιστατικό κι εξ’ όσων γνωρίζω η παράσταση του τσίρκου έγινε κανονικά», είπε ο σερίφης.

Διαβάστε ακόμη: