Η Ιωάννα Δρέττα στάθηκε στις ευοίωνες προοπτικές που διαγράφονται για τον ελληνικό τουρισμό κατά τα επόμενα χρόνια, στη σημερινή (31/05) Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η κ. Υπουργός τόνισε ότι «εφέτος, ο ελληνικός τουρισμός οδεύει σε νέα άνοδο των μεγεθών του. Βελτιώνει τις υπηρεσίες, εμπλουτίζει το προϊόν του, κερδίζει σε ανταγωνιστικότητα και αποτελεί την υπερδύναμη της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμη, επεσήμανε τη συμβολή του Συνδέσμου στην ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και χαρακτήρισε τον κλάδο ως «υπερδύναμη, που βρίσκει τρόπο να αναπτύσσεται, όταν όλα γύρω υποχωρούν και συρρικνώνονται, συνεισφέροντας διαχρονικά στην εθνική, αλλά και τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες». Στη συνέχεια, υποστήριξε πως «από το 2010 έως το 2019 –δηλαδή, τη δεκαετία πριν από την πανδημία– ο τομέας κατέγραψε έσοδα 135 δισ. ευρώ, ενώ, ήλθαν 250 εκατ. άνθρωποι, οι οποίοι είχαν μία πολύ καλή εμπειρία, σύμφωνα με τις έρευνες.

Ας αναλογισθούμε όλοι, τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας και ας αναγνωρίσουμε ότι δεν υπάρχει ισχυρότερος και πιο αποτελεσματικός πολλαπλασιαστής της θετικής φήμης του ονόματος της Ελλάδας». Επίσης, επεσήμανε τις αναγκαίες αλλαγές και την προσαρμογή σε νέα δεδομένα, ενώ, ανέδειξε τη σημασία των συνεργειών.

Τέλος, έθεσε μία νέα παράμετρο, σχολιάζοντας ότι «η βιώσιμη ανάπτυξη από εδώ και πέρα, θα πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα και οφείλουμε να επανατοποθετήσουμε το τουριστικό προϊόν γύρω από τη βιωσιμότητα και πώς θα προσφέρουμε –με βάση τις αρχές της αειφορίας– στην οικονομία και την κοινωνία».

Διαβάστε ακόμη: