Η Invel Real Estate ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση των χρηματοπιστωτικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση του μεριδίου της στην PRODEA Investments SA.

Οπως ανακοίνωσε, το νεοεκδοθέν 15ετές ομόλογο €600 εκατ. καλύφθηκε πλήρως από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») και την Τράπεζα Πειραιώς. Από την αρχική απόκτηση μεριδίου 66% το 2013, η Invel αύξησε τη συμμετοχή της στην Prodea ασκώντας το δικαίωμα αγοράς της το 2019, καθιστώντας τον μεγαλύτερο επενδυτή στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Η νέα στρατηγική

Ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, Managing Partner και ιδρυτής της Invel, δήλωσε: «Αυτή η αναχρηματοδότηση είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο για την Invel και έρχεται σε μια καθοριστική χρονική στιγμή, καθώς η Prodea έχει ξεκινήσει τη νέα στρατηγική της για να ενισχύσει περαιτέρω την έκθεσή της σε ενεργειακά αποδοτικά κτίρια και αποθήκες logistics νέας γενιάς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε ένα πλαίσιο δύσκολων μακροοικονομικών συνθηκών, η ομάδα μας εξασφάλισε μια σύνθετη αναχρηματοδότηση με δύο κοινοπρακτικές τράπεζες, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις ακινήτων φέτος.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό μας μοντέλο και όραμα και αποτελεί απόδειξη του ιστορικού που έχουμε δημιουργήσει από τότε που εισήλθαμε στην ελληνική αγορά σε μια περίοδο μεγάλων αναταράξεων, όταν λίγοι είχαν την εμπιστοσύνη, τη διορατικότητα ή την ικανότητα να επενδύσουν».