Στα αποτελέσματα της Intralot στις 10 Σεπτεμβρίου έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές και ειδικά στα κέρδη Ebidta της θυγατρικής της Αμερικής που αποτέλεσε τον ένα πυλώνα της πρόσφατης αναδιάρθρωσης.

Εφαλτήριο για το ενδιαφέρον των επενδυτών αποτέλεσε και η πρόσφατη αναβάθμιση από την Fitch Ratings.

Ειδικότερα, στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Intralot σε «CCC+» προχώρησε ο οίκος Fitch, χαιρετίζοντας τη νέα κεφαλαιακή δομή της εισηγμένης, μετά την αναδιάρθρωση χρέους της.

Πιο συγκεκριμένα, η αναβάθμιση της εταιρικής αξιολόγησης (είχε μεσολαβήσει η υποβάθμιση σε Restricted Default – RD) αντανακλά, σύμφωνα με την έκθεση του οίκου, την κεφαλαιακή ενίσχυση του Ομίλου.

Αυτό συνιστά απόρροια της πρόσφατης ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του εταιρικού χρέους (lock-up), από την οποία προέκυψε όφελος 163 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι και ο οίκος Moody’s έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης της αξιολόγησης της Intralot, θέτοντας την εισηγμένη σε καθεστώς πιθανής αναβάθμισης.

Η πρόσφατη συμφωνία με τους ομολογιούχους, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα συμβάλει στη βελτίωση της ρευστότητας και του προφίλ χρέους της εταιρείας, η οποία παράλληλα παρουσιάζει σταδιακή ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Άλλωστε, στο α΄ τρίμηνο του 2021 η Intralot εμφάνισε αύξηση εσόδων κατά 9,3% και βελτίωση EBITDA κατά 55,4%, με το καθαρό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε ζημιές 7,3 εκατ. ευρώ.

Η πλήρης χρηματιστηριακή επαναφορά του Σωκράτη Κόκκαλη