search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot Inc: Αναζητείται το κατάλληλο timing για την εισαγωγή στη Wall Street

Προετοιμασία και υλοποίηση του σχεδίου ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές

Σ. Κόκκαλης: Συνολική αναδιάρθρωση της Intralot με νέο δάνειο, ομολογιακό και ΑΜΚ

Νέα δεδομένα στο σχέδιο εισαγωγής της Intralot Inc., της αμερικανικής θυγατρικής του ομίλου, στη Wall Street φαίνεται πως δημιουργεί το κλίμα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές.

Το αντίξοο -μακροοικονομικό, επιτοκιακό και χρηματιστηριακό- κλίμα έχει επιδράσει αισθητά στην πορεία των IPO’s στις ΗΠΑ, καθώς η επενδυτική διάθεση για νέες εισαγωγές έχει ατονήσει, ενώ δεκάδες συμφωνίες με SPAC έχουν ακυρωθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2021 που αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για IPOs σε NYSE και Nasdaq έγιναν 1.035 νέες δημόσιες εγγραφές, αριθμός που έχει υποχωρήσει μόλις στις 173 το 2022.

Υπό το πρίσμα αυτό, αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως ο σχεδιασμός της Intralot για την εισαγωγή της θυγατρικής της στην αμερικανική κεφαλαιαγορά παραμένει ενεργός και αναζητείται το κατάλληλο timing για την υλοποίηση του σχεδίου ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές. Με τη προετοιμασία του εγχειρήματος να είχε ξεκινήσει, χρονικά θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, σημειώνεται.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Σωκράτης Κόκκαλης, στη γενική συνέλευση των μετόχων τον περασμένο Αύγουστο, είχε αναφερθεί στην επιδίωξη να γίνει η εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής Intralot Inc. στο αμερικανικό χρηματιστήριο όσο το δυνατόν συντομότερα.
Μάλιστα, όπως είχε τονίσει, η Standard General (σ.σ. του Κορεάτη επιχειρηματία Soo Kim ο οποίος έχει επενδύσει και στον όμιλο τυχερών παιχνιδιών Βally’s), ο στρατηγικός επενδυτής που μέσω ΑΜΚ εισήλθε (με 32,9%) στην INTRALOT, διαθέτει διάφορες εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Όπως τόνισε, στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου θα πραγματοποιούνταν συζητήσεις με τους Αμερικάνους συνεταίρους -κάτι που συνέβη – για να αποφασιστεί πότε θα γίνει ένα ΙΡΟ, είτε στο NASDAQ, είτε στο NYSE.
«Είναι στόχος μας και αυτός παραμένει, μια εισαγωγή θα απογειώσει την εταιρεία σημαντικά. Αυτή είναι η προσπάθεια μας αυτή τη στιγμή και το πλεονέκτημα ότι η INTRALOT ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην αγορά των ΗΠΑ πριν από πολλά χρόνια και με την είσοδό της ωφέλησε τις αμερικανικές λοταρίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η Intralot αποτελεί έναν από τους μόλις τρεις προμηθευτές που διατηρούν συμβάσεις με τις κρατικές λοταρίες για την προμήθεια συστημάτων τυχερών παιχνιδιών, δικτύων επικοινωνίας λιανικής πώλησης καθώς και εξοπλισμού σημείων πώλησης στις ΗΠΑ.

Το 2003 έγινε η πρώτη μη-αμερικανική εταιρεία που κέρδισε διαγωνισμό για την παροχή συστήματος στην κρατική Λοταρία της Νεμπράσκα, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ μέσω 12 συμβάσεων σε ισάριθμες πολιτείες, με συμβάσεις για την προμήθεια και λειτουργία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών στο Ιλινόι, το Οχάιο, τη Λουϊζιάνα, το Αρκάνσας, το Νιου Χάμσαϊρ, το Αϊντάχο, το Βέρμοντ, το Γουαϊόμινγκ, τη Μοντάνα, το Νιου Μέξικο και την Ουάσιγκτον (Περιφέρεια της Κολούμπια).

Επίσης διατηρεί σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών κεντρικής παρακολούθησης για περισσότερες από 29.000 παιγνιομηχανές ψυχαγωγίας στην Τζόρτζια ενώ στο Οχάιο, εκτός από την παροχή κεντρικού συστήματος, τερματικών, εξοπλισμού, μηχανημάτων αυτόματης πώλησης και επικοινωνιών δικτύου λιανικής πώλησης, παρέχει επίσης υπηρεσίες κεντρικής παρακολούθησης για επτά racinos (πίστα αγώνων και καζίνο) που διαθέτουν VLTs.
Παράλληλα προ διετίας εισήλθε στην προσφάτως ρυθμιζόμενη αγορά αθλητικού στοιχηματισμού των ΗΠΑ και στις αρχές του περασμένου Μαΐου ολοκλήρωσε την εισαγωγή της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος «Sports Bet Montana» στην πολιτεία της Μοντάνα, επιτρέποντας στην Λοταρία της πολιτείας να προσφέρει αθλητικό στοιχηματισμό μέσω τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης και κινητών τηλεφώνων.
Επιπρόσθετα, στις αρχές Ιουνίου, ξεκίνησε η λειτουργία του ψηφιακού αθλητικού στοιχήματος στην Ουάσιγκτον (Περιφέρεια της Κολούμπια). Τέλος, ένα τρίτο έργο αναφορικά με τον αθλητικό στοιχηματισμό στις ΗΠΑ αφορά αυτό του Νιου Χάμσαϊρ.

Με βάση τα δημοσιευμένα αποτελέσματα, το α’ εξάμηνο του 2022 οι πωλήσεις της Intralot στις ΗΠΑ ανήλθαν στα 75,3εκατ., σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 7,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (81,3εκατ.ευρώ). Τα έσοδα σε ΗΠΑ και Καναδά για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 αντιστοιχούν στο 36,8% των συνολικών εσόδων του Ομίλου Intralot.

Διαβάστε ακόμη: