Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 21/02 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή (23 Φεβρουαρίου) η δημόσια προσφορά της Intralot για την έκδοση κοινού, έντοκου, ομολογιακού δανείου, συνολικού ποσού κατά κεφάλαιο 130 εκατ. ευρώ διάρκειας πέντε (5) ετών, διαιρούμενου σε έως 130.000 άυλες, κοινές, ονομαστικές ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη.

Το πρωί, ως γνωστόν, ανακοινώθηκε και το εύρος της απόδοσης που κυμαίνεται μεταξύ 6% και 6,4%. Η ολοκλήρωση της ομολογιακής έκδοσης από την Intralot θα ενεργοποιήσει άμεσα και την εκταμίευση του «κλεισμένου» κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, από πέντε ελληνικές τράπεζες. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από τις δύο αυτές κινήσεις θα κατευθυνθούν στην πρόωρη αποπληρωμή του ευρωομολόγου, που έχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 229,6 εκατ. ευρώ, επιτόκιο 5,25% και λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024.

Νωρίτερα, η διοίκηση της εισηγμένης παρουσίασε τις προοπτικές του ομίλου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία έχει μειώσει σημαντικά τη μόχλευσή της, ειδικά μετά την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Επίσης, πρόσθεσε ότι η εταιρεία φέρει υπόλοιπο συμβάσεων ύψους 2 δισ. ευρώ έως και το 2033. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για τη χρήση 2023 η Ιntralot σημείωσε ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 35-40 εκατ., ενώ ισχυρά θετικές ταμειακές ροές αναμένονται τουλάχιστον κατά την επόμενη διετία. Η χρηματοδότηση των καινούριων συμβάσεων που θα αναληφθούν, προγραμματίζει να γίνεται μέσα από τη διαδικασία του Project Finance.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Χρυσόστομος Σφάτος, έχει σημειωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές.

Επιπρόσθετα, διεκδικεί έως έξι νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ, στοχεύοντας πάντως σε 2, ενώ ποντάρει και στα VLTs, καθώς στις ΗΠΑ υπάρχουν 600.000 τέτοιες μηχανές που δεν είναι συνδεδεμένες σε σύστημα. Μεγάλο ενδιαφέρον η εταιρεία δείχνει για ένα συμβόλαιο στην Βραζιλία και ένα στην Αυστραλία.

Μετά τη δρομολογούμενη έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 130 εκατ., θέμα χρόνου είναι η έκδοση νέου κοινοπρακτικού δανείου, που θα καλύψουν τράπεζες ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: