Τη διεύρυνση της συμμετοχής της σε έργα ΣΔΙΤ αλλά και νέους διαγωνισμούς σκοπεύει να ακολουθήσει η Ιntrakat, η οποία όπως δήλωσε, χθες ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Εξάρχου έχει υποβάλει επίσημο αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ για την έγκριση της προσχώρησής της σε ήδη προεπιλεγμένο σχήμα της κοινοπραξίας «BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE BIDCO», για την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων ανήλθε σε 1,32 δισ. Ωστόσο μέσα στο α΄τρίμηνο του έτους, η εταιρεία έχει υπογράψει και πρόσθετα έργα ύψους 364,7 εκατ.. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η ΣΔΙΤ Καλαμάτα – Πύλος, με προϋπολογισμό που αναλογεί στην εταιρεία 95,6 εκατ., η ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ, 47,2 εκατ. και το Marina Tower Hellenikon με 140 εκατ.

Ο κ. Εξάρχου δήλωσε χθες ότι οι νέοι βασικοί μέτοχοι και η Διοίκηση οραματίζονται την ανάδειξη της Intrakat σε μια σύγχρονη και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία και στην εδραίωσή της μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστικών ομίλων στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Intrakat όπως είπε στους αναλυτές, αλλάζει πλέον σελίδα και εισέρχεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης, διαθέτοντας σταθερή παρουσία στους ήδη ενεργούς διαγωνισμούς, που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις διαγωνιστικής διαδικασίας. Η εταιρεία έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος για το έργο ΣΔΙΤ «Εστίες Πανεπιστήμιου Κρήτης», προϋπολογισμού €205,9 εκατ., συμμετέχει επίσης στο σχήμα που υπέβαλε μοναδική προσφορά για το ΣΔΙΤ «Στέγαση Υπηρεσιών Γενικής Γραμματείας Υποδομών» αλλά και στο διαγωνισμό παραχώρησης για την απόκτηση μετοχών του «Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.».

Η στρατηγική της Intrakat, μέσω της ενίσχυσης της δραστηριότητας στους τομείς των ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων και της ενέργειας, στοχεύει όπως δήλωσε χθες στους αναλυτές ο κ. Εξάρχου στην παραγωγή σταθερών ταμειακών ροών ως αντισταθμιστικό μέτρο στο ανεκτέλεστο, που σήμερα διαμορφώνεται μεν σε ιστορικό υψηλό, αλλά όπως είπε, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα βρεθεί ξανά σε χαμηλά επίπεδα, όπως ήταν και πριν από 10 χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Οικονομικός Διευθυντής του ομίλου, κ. Περικλής Λόντος, αναφέρθηκε αρχικά στα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2022, τα οποία επηρεάστηκαν από εξωγενείς παράγοντες όπως οι σημαντικές ανατιμήσεις στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες αλλά και από το κόστος επιτάχυνσης έργων, αλλά και από την αύξηση των διοικητικών εξόδων για την προετοιμασία της συμμετοχής της Intrakat στους διαγωνισμούς των έργων που προκηρύχθηκαν το 2022 και σε μελλοντικούς διαγωνισμούς καθώς και από έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα γεγονότα και προβλέψεις απομείωσης, που συνολικά συμπίεσαν τα λειτουργικά αποτελέσματα της χρήσης.

Διαβάστε περισσότερα