Ο Lionel Messi έριξε προχθές το απόγευμα την “βόμβα” του, ανακοινώνοντας ότι η επόμενη ομάδα του θα είναι η Inter Miami, που αγωνίζεται στο MLS των ΗΠΑ. Η ομάδα μετράει ιστορία 5 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 2018 και ένα μεγάλο της ποσοστό ανήκει στον David Beckham. Ας δούμε σε τι κατάσταση ήταν την ώρα που ο Messi ανακοίνωνε την ένταξή του εκεί.

Ποια είναι η Inter Miami

Η Inter Miami βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ανατολικής Περιφέρειας του MLS, έχοντας 11 ήττες σε σύνολο 16 παιχνιδιών. Το εγχείρημα του David Beckham και των δισεκατομμυριούχων αδερφών Jorge και Jose Mas μπορεί να πηγαίνει όλο και καλύτερα οικονομικά χρόνο με το χρόνο και να αγκαλιάζεται και από την τοπική κοινωνία, αλλά εξαιτίας του μικρού γηπέδου, η ομάδα πουλά λίγα εισιτήρια (16.687 ανά παιχνίδι). Μόνο 4 ομάδες σε όλο το πρωτάθλημα διαθέτουν λιγότερα.

Το δε DRV PNK Park, το νέο σπίτι του Messi, είναι το μικρότερο γήπεδο στο πρωτάθλημα και χωράει 18.000 θεατές, 5 φορές λιγότερους από τους 100.000 του Καμπ Νου. Ωστόσο η ομάδα έχει πλάνα για τη δημιουργία νέου γηπέδου, που θα είναι έτοιμο το 2025. Οπωσδήποτε η παρουσία του Αργεντίνου εκεί, μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Η χρονιά ξεκίνησε με τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Phil Neville στον πάγκο, ο οποίος απολύθηκε μετά από 15 παιχνίδια, ενώ ο Messi θα συναντήσει στο Μαΐάμι τον προηγούμενο MVP του πρωταθλήματος, Josef Martinez.

Διαβάστε περισσότερα