Οι θεσμικοί επενδυτές αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τον κρίσιμο ρόλο τους στην εκπλήρωση των στόχων για την αγορά κατοικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδιάζουν να ενισχύσουν τα επίπεδα χρηματοδότησης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο υπεύθυνος διαχειριστής επενδύσεων Downing LLP.

Η μελέτη με τους θεσμικούς επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι υπεύθυνοι για περίπου £405,6 δισ.  διαπίστωσε ότι το ήμισυ (50%) εξ αυτών συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό πως οι θεσμικές επενδύσεις είναι βασικές για τους υψηλότερους στόχους στην αγορά κατοικίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ένα 48% απλά συμφωνεί.

Τα συμπεράσματα αυτά ταιριάζουν με τις προβλέψεις για αυξημένη χρηματοδότηση κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, η έρευνα της Downing διεξήχθη σε επενδυτές που εργάζονταν για συνταξιοδοτικά ταμεία του ιδιωτικού τομέα και του δημόσιου τομέα, τα family offices και τους διαχειριστές ασφαλιστικών περιουσιακών στοιχείων.

Περισσότεροι από ένας στους πέντε (22%) προβλέπουν δραματική αύξηση στο επίπεδο χρηματοδότησης που παρέχουν οι θεσμικοί επενδυτές για οικιστικά ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τώρα έως το 2028, ενώ το 72% προβλέπει μια ελαφρά αύξηση.

Οι μαζικές κατοικίες «προς πώληση» είναι ο τύπος ιδιοκτησίας που θεωρείται πιο πιθανό να προσελκύσει θεσμικά χρήματα καθώς θεωρείται ως η καλύτερη επενδυτική ευκαιρία όσον αφορά στις αποδόσεις, σύμφωνα με τη μελέτη.

Περίπου το 60% των ερωτηθέντων αναγνώρισε τη μαζική αγορά κατοικιών ως την πιο ελκυστική επενδυτική ευκαιρία, ακολουθούμενο από το 27% που “ψήφισε” την προσιτή στέγαση. Το 12% επικεντρώθηκε στα ενοικιαζόμενα οικογενειακά ακίνητα, ενώ το 3% επέλεξε κατοικία για μεταγενέστερη στέγαση και το 2% πολυκατοικίες.

Διαβάστε ακόμη: