Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποκαθιστούν μαζικά την «ψηφιακή» παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη λήξη των ποινών αποκλεισμού που τού είχαν επιβληθεί το 2021, ύστερα από την εισβολή των ένθερμων οπαδών του, στο Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου 2021. Το YouTube ανακοίνωσε ότι επαναφέρει το κανάλι του Τραμπ, που απαριθμεί 2.6 εκατ. συνδρομητές, το οποίο είχε «παγώσει» λόγω προτροπών στη βία, όπως είχε κρίνει η πλατφόρμα.

«Εξετάσαμε προσεκτικά το συνεχιζόμενο κίνδυνο βίας» στον πραγματικό κόσμο, «ζυγίζοντας» τη δυνατότητα των πολιτών να ακούσουν τους μείζονες υποψηφίους στον δρόμο προς τις εκλογές, ανέφερε το YouTube, που υπενθύμισε ότι το κανάλι υπόκειται στους ίδιους κανόνες με κάθε άλλο, της πλατφόρμας.

«Αξιολογήσαμε προσεκτικά τον συνεχιζόμενο κίνδυνο βίας στον πραγματικό κόσμο, σταθμίζοντας με τη δυνατότητα των ψηφοφόρων να ακούν εξίσου τους σημαντικούς εθνικούς υποψηφίους εν όψει εκλογών», τονίσθηκε σε δημοσίευση. Από τις αρχές του έτους, η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, αλλά και το Twitter, έχουν ανακοινώσει το «ξεμπλοκάρισμα» του Τραμπ.

Όλο αυτό το διάστημα, ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε στήσει το δικό του κοινωνικό δίκτυο, το truth.social, ενώ, σημειώνεται πως έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Διαβάστε ακόμη: