Οι αεροπορικές εταιρίες της Ινδίας καθώς και οι κατασκευαστές αεροπλάνων Boeing και Airbus πρόκειται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα νέες παραγγελίες αεροσκαφών καθώς προσπαθούν να επωφεληθούν από την άνθηση μιας ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς αερομεταφορών με μεγαλύτερη εστίαση στα διεθνή δρομολόγια.

Τους εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και του κλάδου των αερομεταφορών πρόκειται να προσελκύσει η εκδήλωση “Wings India” η οποία θα πραγματοποιηθεί στη νότια πόλη Χαϊντεραμπάντ από την Πέμπτη έως και την Κυριακή. Οπως λέει το Reuters σε σχετικό δημοσίευμα η Ινδία στοχεύει να γίνει ένας περιφερειακός κόμβος αερομεταφορών για να ανταγωνιστεί ευθέως το Ντουμπάι και τη Σιγκαπούρη.

«Η εναέρια κυκλοφορία, τα αεροδρόμια και το μέγεθος του στόλου θα αυξάνονται με διψήφια άνοδο ετησίως τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, Jyotiraditya Scindia, στο Reuters την περασμένη εβδομάδα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Αν και η χώρα είναι πλέον η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική αγορά στον κόσμο, με τη ζήτηση για ταξίδια να ξεπερνά την προσφορά αεροπλάνων, το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κίνησης καλύπτεται από διεθνείς αερομεταφορείς όπως η Emirates.

Η νεότερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας Akasa, που πρόκειται να ξεκινήσει διεθνείς πτήσεις το 2024, αναμένεται να ανακοινώσει παραγγελία για περίπου 150 αεροπλάνα Boeing 737 MAX στενού ατράκτου στην αεροπορική έκθεση αυτής της εβδομάδας, προσθέτοντας στις πρόσφατες παραγγελίες ρεκόρ από μεγαλύτερους ανταγωνιστές.

Μεγάλες επενδύσεις

Η Ινδία επενδύει σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή νέων αεροδρομίων και την ανακαίνιση υφιστάμενων, με στόχο να έχει περίπου 200 αεροδρόμια μέσα σε πέντε χρόνια, από 150 σήμερα. Η εγχώρια επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί στα 350 εκατομμύρια έως το 2030, από 152 εκατομμύρια το 2023, ενώ οι διεθνείς ταξιδιώτες θα αυξηθούν σε 160 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία από την αεροπορική εταιρεία συμβούλων CAPA India και την κυβέρνηση.

Οπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία, η χώρα διαθέτει στόλο περίπου 700 αεροσκαφών, ενώ εκκρεμούν παραγγελίες για περισσότερα από 1.500 αεροπλάνα από την IndiGo, την Air India και την Akasa.

Διαβάστε ακόμη: