Η Ιμάν αποκάλυψε πως είχε απορρίψει δουλειές στα πρώτα της βήματα στον χώρο του μόντελινγκ καθώς δεν πληρωνόταν το ίδιο με λευκές συναδέλφους της.

Η καλλονή από τη Σομαλία δήλωσε στο ειδησεογραφικό μέσο Wrap πως στην αρχή της καριέρας της, τη δεκαετία του 1970, περίμεναν πως θα παίρνει λιγότερα χρήματα από ένα λευκό μοντέλο.

Θυμήθηκε, μάλιστα, μια σχετική συζήτηση που είχε με την ατζέντη της: «Της είπα: “Θέλω να πληρώνομαι για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, που σημαίνει απλά ότι θέλω να πληρώνομαι για την ίδια δουλειά που κάνει εκείνη”».

Συμπλήρωσε πως κατάλαβε από νωρίς πως θα έπρεπε να παλέψει για την επιτυχία της και έθεσε ως προτεραιότητα για διασφάλιση της αυτοεκτίμησής της.

«Κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, ήμουν σχεδόν 19 ετών, πως η εικόνα είναι το εισιτήριό μου σε αυτή τη βιομηχανία» είπε.

Παράλληλα, μιλώντας στο CBS This Morning, η Ιμάν περιέγραψε λεπτομερώς την εμπειρία της με τους μακιγιέρ στις φωτογραφήσεις, καθώς συχνά ήταν το μοναδικό μαύρο μοντέλο. Θυμήθηκε πώς στην πρώτη της φωτογράφιση στη Νέα Υόρκη, για την αμερικανική Vogue, ο makeup artist τη ρώτησε αν είχε φέρει το δικό της foundation «γιατί δεν είχε τίποτα για μένα».

Το μοντέλο λάνσαρε αργότερα τη δική της σειρά μακιγιάζ το 1994, εν μέρει ως απάντηση σε αυτές τις εμπειρίες. Μέχρι το 2010, ήταν μια επιχείρηση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, και αναμφισβήτητα ενέπνευσε την επιτυχημένη μάρκα καλλυντικών της Ριάνα, Fenty.

Η Ιμάν γεννήθηκε στη Σομαλία, κόρη διπλωμάτη. Αρχικά σπούδασε πολιτικές επιστήμες πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1975 για να κάνει καριέρα μοντέλου. Αυτό έγινε μετά από μια τυχαία συνάντηση με τον φωτογράφο Πίτερ Μπίαρντ στο Ναϊρόμπι.

Διαβάστε ακόμη: