Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας, πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης του Ελληνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Εξοπλισμού IDEX 2023 στο Άμπου Ντάμπι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας και την υποστήριξη της Enterprise Greece και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων.

IDEX 2023, Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας.

Η IDEX, που πραγματοποιείται το διάστημα 20 – 24 Φεβρουαρίου 2023 και χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες άμυνας να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους, στους επαγγελματίες του κλάδου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την παγκόσμια στρατιωτική κοινότητα, αναζητώντας νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, δώδεκα ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν ως εκθέτες στην εφετινή διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος. Οι εταιρίες EFA VENTURES, ELMON, FEAC, HED Engineering, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Intracom Defense, Automata, Miltech, Scytalys, Whitesteps. Ξεχωριστή παρουσία στην IDEX 2023 με περίπτερο είχε και η ΤHEON SENSORS, μέλος της Ένωσης.

Πολύ σημαντική στην ενίσχυση των επαφών των εταιρειών του Ελληνικού Περιπτέρου υπήρξε τόσο η συμβολή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, που εκπροσωπήθηκε από τον Υποναύαρχο Χρήστο Σασιάκο, Διευθυντή Διεύθυνσης Εξοπλισμών ΓΕΝ, όσο και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων, που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αντιναύαρχο εν αποστρατεία, Αριστείδη Αλεξόπουλο.

Στο πλαίσιο της IDEX, η Ένωση πραγματοποίησε σειρά επαφών με αντίστοιχους διεθνείς συνδέσμους αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ ο Πρόεδρος, Νικόλαoς Παπάτσας, παρουσίασε εμπεριστατωμένα τις δυνατότητες των ελληνικών εταιριών στη διαστημική τεχνολογία στο διεθνές πάνελ με τίτλο «Τα επόμενα σύνορα: Το μέλλον της επέκτασης της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στο διάστημα», κατά τη διάρκεια του International Defence Conference.

Στην ατζέντα των επαφών, δεσπόζουσα θέση είχε και η ολιγόλεπτη συνάντηση και συνομιλία σε εκδήλωση της IDEX του Προέδρου της Ένωσης με τον Σαΐφ μπιν Ζαΐντ Αλ Ναχιάν, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη σημαντική παρουσία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην IDEX 2023, ενώ, επεσήμανε τη σχέση φιλίας και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«H οργάνωση της παρουσίας του Eλληνικού Περιπτέρου στην IDEX 2023 από την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, σε μία ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία όπου ήδη μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτή η δράση έρχεται ως συνέχεια της εντατικής και μεθοδικής προσπάθειας της Ένωσης να ενισχύσει το διεθνές εκτόπισμα και την εξωστρέφεια των ελληνικών αμυντικών εταιρειών, μέσα από τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, αλλά και των πρόσφατων πρωτοβουλιών με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας, όπως με την Ένωση Ολλανδικών Βιομηχανιών για την Άμυνα και την Ασφάλεια (NIDV) και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ – CARIE) σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας εποχής στις σχέσεις των αμυντικών βιομηχανιών σε διεθνές επίπεδο», τόνισε ο κ. Νικόλαος Παπάτσας.

IDEX 2023, Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας.

Διαβάστε ακόμη: