Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Xiaomi την Πέμπτη σχεδιάζει λεπτομερώς να εισέλθει στην αγορά υπερκορεσμένων ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας και να ανταγωνιστεί τους γίγαντες αυτοκινητοβιομηχανιών Tesla και Porsche με ένα μοντέλο αυτοκινήτου που λέει ότι ξόδεψε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια γιουάν (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για να αναπτύξει.

Το μοντέλο αυτοκινήτου της εταιρείας, γνωστό ως Xiaomi SU7, «βρίσκεται σε δοκιμαστική παραγωγή και θα βγει στην εγχώρια αγορά σε λίγους μήνες», δήλωσε ο CEO Lei Jun σε ανάρτηση της Τρίτης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

«Η τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα».

Προφέρεται «Sue Qi» στα Mandarin, το Xiaomi SU7 ξεπερνά το Taycan της Porsche και το Model S της Tesla στην επιτάχυνση και σε άλλες μετρήσεις, είπε ο Lei κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης παρουσίασης την Πέμπτη.

Με το νέο όχηματολμηρές φιλοδοξίες να γίνει ηγέτης του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης και σημείωσε ότι η ομάδα σχεδιασμού του SU7 εργάστηκε στο παρελθόν σε BMW και Mercedes Benz.

Οι πωλήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν το 2024, μετά από περισσότερα από τρία χρόνια ανάπτυξης – κατά τη διάρκεια των οποίων τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν απογειωθεί στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά της Κίνας και οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να διαφοροποιούν τα προϊόντα τους μέσω φιλόδοξων προσφορών τεχνολογίας συμβατής με αυτοκίνητα.

Διαβάστε ακόμη: