Το ανθρωποειδές ρομπότ του Έλον Μασκ, Optimus, έχει υποστεί μια σημαντική μεταμόρφωση, απορρίπτοντας τα πρώτα του πρωτότυπα σκοντάφτοντας για μια εκλεπτυσμένη και ευέλικτη μορφή.

Το Optimus Gen 2 σηματοδοτεί ένα άλμα προς τα εμπρός τόσο σε ικανότητες όσο και σε πολυπλοκότητα, υπονοώντας ένα μέλλον όπου τα ρομπότ ξεπερνούν το εργοστάσιο και ενδεχομένως ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας.

Ο Έλον Μασκ δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στο Twitter, παρουσιάζοντας την τελευταία έκδοση του ανθρωποειδούς ρομπότ της Tesla, Optimus. Το βίντεο αποκαλύπτει ότι το Optimus – Gen 2 έχει υποστεί σημαντικές αναβαθμίσεις από την προηγούμενη επανάληψη του, η οποία παρουσιάστηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Η βαρετή, βιομηχανική αισθητική των προηγούμενων εκδόσεων έχει φύγει.

Το Optimus Gen 2 διαθέτει βελτιωμένη σωματική διάπλαση, 22 κιλά ελαφρύτερα και σπορ πόδια εμπνευσμένα από τον άνθρωπο με βελτιωμένη άρθρωση.

Αυτό το κομψό σχέδιο δεν είναι απλώς καλλυντικό. μεταφράζεται σε 30% αύξηση στην ταχύτητα περπατήματος, μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τα δοκιμαστικά βήματα του προκατόχου του.

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης ένα χιουμοριστικό τμήμα όπου το Optimus μιμείται τις χορευτικές δεξιότητες του Μασκ, τις οποίες επιδεικνύει συχνά στις εκδηλώσεις κυκλοφορίας του Tesla. Οι κινήσεις του ρομπότ εξακολουθούν να είναι άκαμπτες, αλλά μπορεί να γίνουν πιο ομαλές με περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο Μασκ ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Optimus το 2021, λέγοντας ότι στόχος του ρομπότ είναι να «εξαλείψει επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες, βαρετές εργασίες».

Η Tesla παρουσίασε ένα πρωτότυπο του Optimus τον Σεπτέμβριο του 2022 και στη συνέχεια αποκάλυψε μια σημαντική ενημέρωση τον Μάιο του 2023.

Διαβάστε ακόμη: