Μια κορυφαία κινεζική εταιρεία, η Weilan, γνωστή για τις καινοτομίες αιχμής της, αποκάλυψε την τελευταία της δημιουργία – το BabyAlpha, ένα σκυλί ρομπότ που σχεδιάστηκε για να αμφισβητήσει τους συμβατικούς φόβους που σχετίζονται με τέτοια ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη.

Έχουμε δει πολλές επαναλήψεις ρομποτικών σκύλων, με δημοφιλή παραδείγματα όπως το Spot της Boston Dynamics και το Go1 από την Unitree.

Τί διαφορετικό έχει το BabyAlpha που θα μπορούσε να μετριάσει αυτήν την αντίληψη για τέτοιες δημιουργίες;

Με το BabyAlpha, μια αναβαθμισμένη έκδοση του αναγνωρισμένου ρομπότ AlphaDog, η Weilaan φαινομενικά έσπασε τον κώδικα για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, εισάγοντας μια απλή αλλά βαθιά προσθήκη – τα αυτιά!

Σε μια αξιοσημείωτη συγχώνευση φαντασίας και πραγματικότητας, το BabyAlpha αναδύεται ως χαρακτήρας που θυμίζει ταινία κινουμένων σχεδίων.

Η επανάληψη είναι επίσης προικισμένη με την ανδρεία της τεχνητής νοημοσύνης και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι «μεταξύ παρόμοιων προϊόντων που πωλούνται στον κόσμο, μόνο το BabyAlpha είναι ειδικά σχεδιασμένο για σενάρια οικογενειακής συντροφιάς», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: