Στον αγώνα για την κατάκτηση της αγοράς οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης (AI), ένας συνασπισμός κορυφαίων εταιριών τεχνολογίας με επικεφαλής την IBM και τη Meta ίδρυσε την AI Alliance.

Αντί να ανταγωνίζονται, αυτές οι εταιρείες στοχεύουν στη συνεργασία, τονίζοντας τη δέσμευσή τους για την προώθηση της διαφανούς καινοτομίας και της υπεύθυνης ανάπτυξης στην τεχνητή νοημοσύνη.

Σε κοινή δήλωση, η IBM και η Meta περιέγραψαν τους στόχους της AI Alliance, δίνοντας έμφαση στη δέσμευση για ασφάλεια, συνεργασία, ποικιλομορφία, οικονομικές ευκαιρίες και καθολικά οφέλη. Η συμμαχία, σημείωσαν, περιλαμβάνει μια συλλογική ετήσια επένδυση έρευνας και ανάπτυξης που υπερβαίνει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ πολλά μέλη υποστηρίζουν την ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα, η τήρηση αυτού του μοντέλου δεν είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή.

Περισσότερες από 50 εταιρείες τεχνολογίας, όπως η AMD, η Dell Technologies, η Red Hat, η Sony Group, η Hugging Face, η Stability AI, η Oracle και το Linux Foundation, έχουν ενταχθεί με την IBM και τη Meta στην AI Alliance.

Σύμφωνα με την IBM και τη Meta, η AI Alliance θα δημιουργήσει ένα διοικητικό συμβούλιο και μια επιτροπή τεχνικής εποπτείας που θα επικεντρώνεται στην προώθηση έργων τεχνητής νοημοσύνης και στον καθορισμό προτύπων και κατευθυντήριων γραμμών.

Η συμμαχία στοχεύει να συνεργαστεί με κυβερνήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε ακόμη: