Ένα τρένο που μετέφερε εκατοντάδες ευρωβουλευτές και αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξε για λίγο στη Ντίσνεϊλαντ τη Δευτέρα, αφού έκανε λάθος στροφή στο δρόμο για το Στρασβούργο.

Κι όπως υπογραμμίζει σκωπτικά το Politico, πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο ουσιαστικά ενισχύει όσους χλευάζουν τον θεσμό ως «κοινοβούλιο του Μίκυ Μάους».

Κάθε μήνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ναυλώνει εκπαιδευτικά προγράμματα αποκλειστικά για νομοθέτες και αξιωματούχους της ΕΕ για να τους μεταφέρει μεταξύ των δύο εδρών του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία.

Είναι μια μηνιαία αναταραχή που κατοχυρώνεται στις συνθήκες της ΕΕ, και η οποία συχνά χαρακτηρίζεται «ως περιοδεύον τσίρκο στο οποίο ο Γκούφυ θα ήταν περήφανος να συμμετάσχει».

Σύμφωνα πάντα με το Politico, μετά την αναχώρηση από το σταθμό Midi των Βρυξελλών, το τρένο άφησε το αεροδρόμιο Charles de Gaulle και κατευθύνθηκε προς το Marne la Vallée Chessy, όπου βρίσκεται η Disneyland — προκαλώντας καθυστέρηση 45 λεπτών.

«Ομάδα της Disneyland», έγραψε η Ολλανδή ευρωβουλευτής Samira Rafaela σε μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο X, δείχνοντάς την στο βαγόνι του καφέ του τρένου με τον συνάδελφό της  ευρωβουλευτή Mohammed Chahim, ο οποίος φαινόταν να πίνει μια λεμονάδα .

«Δεν μπορέσαμε να βγούμε, δυστυχώς», είπε ένας αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορούσε να δει την κορυφή του τρενάκι του Space Mountain κατά τη διάρκεια του σύντομου pitstop.

«Είναι λίγο πολύ όλο γέλιο εδώ για την τρέλα της κατάστασης. [Υπήρξαν] μερικές κραυγές για «μονοεδρία τώρα»», αστειεύτηκε ένας βοηθός του κοινοβουλίου, αναφερόμενος στην εκστρατεία για να σταματήσουν τα ταξίδια στο Στρασβούργο. Ένας δεύτερος παραπονέθηκε ότι «δεν υπήρχαν δωρεάν αξιοθέατα» στο τρένο.

«Ο οδηγός έπρεπε να πάει στην άλλη άκρη του τρένου, να το επανεκκινήσει και να ταξιδέψει προς την άλλη κατεύθυνση», είπε ένας άλλος αξιωματούχος.

«ΔΕΝ είμαστε κοινοβούλιο του Μίκυ Μάους», είπε ο Γερμανός νομοθέτης Ντάνιελ Φρόιντ στο Διαδίκτυο , με τη γλώσσα στο μάγουλό του

Ένας άλλος ευρωβουλευτής είπε ότι ήταν χαρούμενος για την αλλαγή κατεύθυνσης, καθώς αυτό σήμαινε ότι ήταν στραμμένος προς τα εμπρός.

Ένας τρίτος κοινοβουλευτικός βοηθός στο τρένο, ο Emmanuel Foulon, αστειεύτηκε ότι το Κοινοβούλιο θα έπρεπε τώρα να υιοθετήσει τη φράση της Disney: «Εκεί που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα».

«Η εικόνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως περιπατητικού τσίρκου [γίνεται] πιο αληθινή με την ώρα», έγραψε ο Alberto Alemanno, ιδρυτής του Good Lobby, στο X.

«Ο Ντόναλντ Ντακ δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο» καταλήγει το Politico.

Διαβάστε ακόμη: