Η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει πολλές αλλαγές στον δημόσιο χώρο. Σε πολλές πρωτεύουσες πόλεις της Ευρώπης, έχει επιβληθεί προσωρινό «μπλακ άουτ» σε διάσημα κτήρια και μνημεία.

Τώρα, ήλθε και η σειρά της Βουλής να… κλείσει τα φώτα για να εξοικονομήσει ενέργεια, συμμετέχοντας στην προσπάθεια περιορισμού της ενεργειακής σπατάλης.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, διακόπτεται ο φωτισμός στην πρόσοψη και τις λοιπές πλευρές του κτηρίου της Βουλής και θα παραμείνει μονάχα ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου, με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 36%. Το πρόγραμμα άρχισε το 2019 και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, όσον αφορά στα συστήματα θέρμανσης / ψύξης του κτηρίου και του ηλεκτροφωτισμού με την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, στο εσωτερικό της Βουλής.

Τέλος, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την αντικατάσταση του εξωτερικού φωτισμού και το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2023, ενώ, ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα.

Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου σβήνει τα διακοσμητικά φώτα για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση

Η «Γέφυρα Α.Ε.» βάζει… τέλος στην καθιερωμένη σαββατιάτικη φωταγώγηση με τον γαλάζιο διακοσμητικό φωτισμό στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Το μέτρο θα εφαρμοσθεί από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και για όλον τον χειμώνα, πλην σημαντικών εθνικών ή διεθνών επετείων, οπότε και η Γέφυρα θα φωταγωγείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση κρίθηκε απαραίτητη, τόσο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, όσο και επειδή συνάδει με τη γενικότερη περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας, στην οποία δίδεται ιδιαίτερη έμφαση, επί σειρά ετών.

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Μέσα από την εφαρμογή νέων μέτρων και διαδικασιών διαχείρισης, αλλά και την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών σε όλο το φάσμα των εργασιών λειτουργίας και συντήρησης, το ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας έχει μειωθεί κατά 84.5%, από το 2015 έως σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: